Visszaszerezte titkos iratait a miskolci vámhivatal

2003.03.14. 18:35
A Vámparancsnok felszólításának engedelmeskedve az Új Hírnök visszaszolgáltatta a vámtitkokat is tartalmazó iratokat a pénzügyőrségnek. A Borsod megyei lap pár száz forintot fizetett az iratokért a papírokat egy kukában megtaláló hajléktalan rendőrnek.
Visszaadta a birtokába került vámtitkokat is tartalmazó iratokat a pénzügyőrségnek a Borsod megyei Új Hírnök című hetilap. A hetilap az iratokat egy hajléktalan rendőrtől vette, a Havaria Press információi szerint néhány száz forintból.

Csak a Vámparancsnok kérésére

A szerkesztőség csak a vámparancsnok írásbeli kérésére volt hajlandó átadni a papírokat. Egyelőre nem lehet tudni, hogy hogyan kerülhettek ki az iratok a miskolci vámhivatalból. A hivatal parancsnoka úgy vélte, csak az iratok birtokában meginduló vizsgálat lezárultával lehet majd megállapítani, hogy milyen hiba vagy mulasztás okozhatta a papírok kikerülését.

Tilos kivinni az iratokat

A vámparancsnok álláspontja szerint a hivatalból papírok nem hiányozhatnak. Arról mindenesetre intézkedtek, hogy mostantól semmiféle okirat ne kerülhessen ki a miskolci vámhivatal épületéből. Az ügyben személyes adatokkal történő visszaélés, illetve okiratokkal történő visszaélés bűncselekményének alapos gyanúja miatt indult eljárás.

  • Tippek
  • Hírek