Lehel
17 °C
27 °C

Országszerte károkat okozott az esti vihar

2008.07.08. 07:44
Egy 55 éves budapesti férfi súlyosan megsérült, amikor faág zuhant rá a hétfpő esti viharban. Hatvanban két, Bercelen egy családot kellett kitelepíteni. Keszthelyen autókra dőlt fa.

Két kocsira is fa dőlt Keszthelyen a hétfő esti viharban. A becsült kár másfélmillió forint.

A tűzoltók összesen nyolc alkalommal vonultak a vihar miatt Zalában. Elsősorban az utakra hulló veszélyes faágakat kellett eltakarítaniuk. A 76-os főútra egy nyárfa dőlt, ami miatt egy rövid idáig teljes szélességében lezárták éjjel az utat.

Országszerte több mint 260 helyre riasztották a tűzoltókat kedd reggelig. Az ország minden megyéjében vannak viharkárok.

Nézzen képeket a vihar utáni károkról!

A legnagyobb pusztítást az északi megyékben okozta a vihar, a Heves megyei Hatvanban két családot kellett kitelepíteni, mert a vihar megrongálta házuk tetejét. Nógrád megyében, Bercelen villám csapott egy házba, innen is ki kellett telepíteni a lakókat.

Budapesten egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett, egy 15 méter magas fa ága zuhant rá.

Somogyban hétfő este fél fél tizenkettő és kedd hajnali fél három között szünezelt a vasúti közlekedés Zamárdi Felső és Siófok között, mert a sínekre dőlt egy fa. Somogyban további károk nem voltak, de egy-egy útra dőlő fát itt is el kellett takarítani.