Valér
2 °C
8 °C

Rendbontás a Videoton-Újpest meccsen

2004.08.08. 10:18
Kapcsolódó cikkek (1)
Verekedés tört ki és a rendért felelős biztonságiak több embert megszúrtak, megvágtak a Videoton-Újpest labdarúgómérkőzésen szombaton, Székesfehérváron. A meccset is villongások előzték meg. A mérkőzést az Újpest nyerte.
Egy újpest-szurkolót megszúrtak, hármat pedig megvágtak a szombat esti Videoton-Újpest labdarúgó mérkőzés alatt kitört verekedésben, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az Indexszel vasárnap.

R. Szabó Ágnes elmondta, a rendezők nem kértek rendőri biztosítást a meccsre, így a stadionon kívül szolgálatot teljesítő rendőröket kellett segítségül hívni a verekedés megfékezésére. A rendőrség információi szerint a vendégcsapat egyik szurkolója rosszul lett és társai körbeállták. A többiek ebből arra következtettek, hogy balhé van, emiatt lett később verekedés a két szurkolótábor között.

A szóvivő elmondta, hogy a szurkolók a rendőrök felvonulása láttán maguktól abbahagyták a dulakodást és "rendezték soraikat". A verekedés miatt pár percre a mérkőzést is felfüggesztették. A megsebesített újpest-szurkolók sérülése nyolc napon belül gyógyuló, mindannyian elhagyták már a kórházat. A rendőrség ismeretlen tettes ellen folytatja az eljárást.

R. Szabó Ágnes közölte, hogy a meccs előtt különböző helyeken már történtek "villongások", amelyek rendőri fellépést tettek szükségessé. A rendőrség összesen nyolc személyt vett őrizetbe, közülük azonban csak hármat gyanúsítottak meg, a többieket elengedték.

Az Index helyszínen tartózkodó tudósítója szerint az incidens azután robbant ki, hogy a fehérvári "rendezők" inzultálták a fővárosi szurkolókat. A balhé úgy indult, hogy rosszul lett egy lila-fehér szurkoló, és a hazai rendezők nem voltak hajlandóak orvost hívni, de nem is engedtek ki senkit a szektorból.

A kialakult csoportosulásra a hazaiak pedig azt hitték, hogy balhé van és néhány rendező odament "emberkedni". Őket még elkergették a lilák, de a folytatásban a Vidi szurkolói is bekapcsolódtak a verekedésbe, mi több, a fehérvériak még a stadion túloldalán lévő díszpáholyba is bejutottak, ahol az Újpest egyik tulajdonosát, Muszbek Mihályt is inzultálták.

A meccset az Újpest nyerte 2-1-re.