Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

400 fa veszett oda Budapesten az augusztusi viharokban

2006.08.28. 12:13
356 millió kár keletkezett a fővárosi fákban és növényekben az augusztusi viharokban. A kidőlt fák egy részét eladták vagy komposztálták.

Várhatóan több mint százmillió forintot biztosít a fővárosi önkormányzat a Főkert Zrt.-nek az augusztus 1-jei és a 20-ai szélviharok által okozott óriási károk enyhítésére, nyilatkozta a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója, Nyáry Krisztián az MTI-nek hétfőn.

A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette a társaság beszámolóját, ami szerint 356 millió forintos kár keletkezett a fákban és a növényzetben. Augusztus 1-jén 52 fa dőlt ki és 350 sérült meg a Városligetben, augusztus 20-án főváros szerte 364 fát döntött ki, és 2800-at rongált meg a vihar.


Klikk a képre!

A pusztítás erejét mutatja, hogy 20-án a kongresszusi park 120 centiméteres gesztenyefái és a Margitsziget több mint 1 méter törzsátmérőjű nyárfái közül is több kidőlt.

Nyáry Krisztián közölte, hogy a városvezetés azt követően dönt a Főkertnek biztosítandó összegről, miután tájékoztatást kap arról, hogy a cég mennyi bevételhez jutott a kidőlt fák eladásából és a növények komposztálásából.