Ágnes
-1 °C
2 °C

Rejtélyes körülmények között tűnt el egy víruskutató

2001.11.28. 10:36
Közel két hete nem adott életjelt magáról a Harvard egyetem egyik vezető biokémikusa. Nem zárható ki az összefüggés a lépfenespórákkal fertőzőtt postai küldemények rejtélye és az eltűnés között.
Don C. Wiley
Rejtélyes körülmények között eltűnt Don C. Wiley professzor, akit utoljára november 15-én láttak a Tennessee állambeli Memphis egyik szállodájában. Az általa bérelt autót azóta megtalálták a Mississippi egyik hídján. Az indítókulcs a gyújtáskapcsolóban volt, az üzemanyagtartály tele volt töltve - jelentette a helyi sajtó. Az 57 éves Wiley, a Harvard egyetem biokémikusa, biofizikusa, a Howard Hughes Intézet kutatója szakmai konferenciára érkezett Memphisbe. A tudós az Ebolán kívül kutatta az AIDS betegséget okozó HIV-vírust és több más halálos betegség kórokozóját is.

Különös izgalmat kelt az eset az Egyesült Államokban, mert még nem oldódott meg a lépfenesprórákkal fertőzött postai küldemények rejtélye sem, és nem zárható ki, hogy összefüggés lehet a két talány között. A lépfenével fertőzött postai küldemények öt halálesetet okoztak szeptember óta az Egyesült Államokban. - közölte kedden a helyi rendőrség.