Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Idén százhetvenen fulladtak vízbe

2006.07.11. 09:53
Az év első felében már százhetvenen fulladtak vízbe, annyian mint tavaly az egész nyári szezonban - írja a Magyar Hírlap. A legnagyobb veszélyt a bányatavak és a sebes sodrású folyók jelentik.

Nem hivatalos adatok szerint idén már százhetvenen fulladtak a hazai folyókba és tavakba. A Duna harminchárom áldozatot szedett, ez a szám a kánikulai napokat és a sok fürdőzőt figyelembe véve majdhogynem kedvezőnek is értékelhető.

A Dunánál nagyobb veszélyt jelentenek a gyorsabb sodrású folyók, például a Körösök, de a bányatavak szedik a legtöbb áldozatot. Az első félév százhetven áldozatának többsége ezekben lelte halálát.

Idén ketten vesztették életüket a Balatonba. Egyikük még szezon előtt, másikuk két nappal ezelőtt. Az 58 éves férfi vasárnap a siófoki strandon lett rosszul, és hiába siettek a segítségére, már nem tudták az életét megmenteni. Volt olyan év, amikor több mint harmincan fulladtak a Balatonba.

Bár a Dunánál egyetlen hivatalos fürdőhely sincs, melegebb napokon több tucat helyen százával látni fürdőzőket. A dunai vízi rendészet reggeltől estig járőrözik a hét végeken.

A rendőrök a part közeli fürdőzőket békén hagyják, de a hidak, kikötők közelében, illetve Budapest teljes területén tilos a vízbe merészkedni. Akivel itt találkoznak, az nem ússza meg feljelentés nélkül. Az idén már kétszázhatvan szabálysértési eljárás indult.

Budapesten a Margitsziget a legveszélyesebb pont. A rendőrök többször találkoztak olyanokkal, akik megpróbálták átúszni a folyót, köztük többen részegen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?