Huba
19 °C
33 °C

Három nap alatt hat embert gázoltak el a vonatok

2006.09.13. 12:09
Gyalogost gázolt a Sátoraljaújhelyről Keszthelyre tartó vonat. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Vonat elé ugrott egy férfi Érd-felső és Tárnok között, már a tárnoki leágazás után, erősítette meg az Index egy utastól származó értesüléseit Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője. Mivel a baleset már a tárnoki leágazás után történt, nem okoz különösebb fennakadásokat a vasúti közlekedésben, hiszen a Budapestről Fehérvárra tartó járatokat Érd-alsó felé tudják terelni, a pusztaszabolcsi vonalat meg nem érinti a baleset, mondta el a szóvivő. A gázoló szerelvény azonban csak 98 perces késéssel folytathatta útját.

A férfit a Sátoraljaújhelyről Keszthelyre tartó szerelvény ütötte el, az OMSZ tájékoztatása szerint a helyszínen életét vesztette.

Kavalecz egyébként nem érti, "mi történt az emberekkel". Mint mondta, kedden két, hétfőn három gázolásuk volt. Mint mondta, az esetek javarészében öngyilkossági szándék fedezhető fel, de gyakori ok a figyelmetlenség is.

A Pest megyei Rendőrkapitányság sajtóügyeletese, Beluzsárné Belicza Andrea elmondta, hogy közigazgatási eljárás keretében állapítják majd meg, hogy a 40 év körüli férfi véletlenül, vagy öngyilkossági szándékkal lépett-e a vonat elé.