Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Autómániás külügyminiszter

2001.07.31. 13:44
Kapcsolódó cikkek (1)
Jól sikerült viccnek tűnt, mikor egy telefonáló arra kérte az ausztrál Vince Hammert, adja kölcsön autóját az Egyesült Államok külügyminiszterének. A dolog azonban komolyra fordult: Vince Hammer úr ugyanis egy ritkaságnak, egy Volvo 262 kupénak a tulajdonosa, Powell miniszterelnök pedig a ritka autók szerelmese.

Négy telefonhívással sikerült elintézni az ausztrál kormány hivatalnokának, hogy Vince Hammer kölcsönadhassa autóját Colin Powell amerikai miniszterelnöknek. Nem mintha az amerikai diplomata szűkölködne: Vince Hammer viszont egy ritka, 1980-ban gyártott 262-es Volvo kupé tulajdonosa, ebből mindössze 1100 darabot gyártottak. Hammer restaurálta az autót, és egy V8-as 350-es Chevrolet motort szerelt belé.

A Volvó 262-esből csak egy van Ausztráliában

A 262-es Volvó ritkaságszámba megy
A hétfőn Canberrában tartózkodó amerikai külügyminiszter szeret régi és ritka autókkal foglalkozni, az ausztrál miniszterelnök pedig megfelelő ajándéknak tartotta a ritka Volvo próbavezetésének megszervezését. A Volvo ezen típusából csupán egy darab van Ausztráliában.

Plusz munka a biztonságiaknak

A cseresznyepiros autót titokban szállították Powell hotelje elé, ahol a biztonsági emberek két órán keresztül vizsgálgatták az autót. A előkészületek olyan titokban zajlottak, hogy az amerikai követség személyzetét is sikerült meglepni. "Powell szereti a régi autókat, és főleg nagyon szeret vezetni: ez mindig plusz munkát ad a biztonságiaknak" - panaszkodott az egyik követségi beosztott.

A meglepetésautóval Powell egy elegáns fogadásra hajtott. Az autó tulajdonosa büszkén nyilatkozott a Reuters hírügynökségnek: "az amerikai miniszter csak rámutatott az autóra és azt mondta: "Ez az egyik legjobb Volvo modell", majd beszállt és elhajtott".