Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két vonat összeütközött Komáromban

2007.02.06. 19:35
Komárom közelében, Szőny külterületén két vonat összeütközött. Az 52 éves mozdonyvezető meghalt, nyolcan megsérültek. A vonalon két-három napig szünetel a forgalom.

Többen megsérültek, egy ember meghalt, amikor összeütközött egy személyvonat és egy tehervonat Komáromnál. A baleset kedd este, tíz perccel hét óra előtt történt Komárom és Almásfüzitő között, Szőny külterületén.


A Hír tv felvételei - klikk a képre!

Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője az Indexnek elmondta, hogy a mozdonyvezetőn az orvosok már nem tudtak segíteni. Az utasok közül a legfrissebb hírek szerint nyolcan sérültek. A vonat, amelyen 25 ember utazott, Tatabánya és Bécs déli pályaudvara között közlekedett, és egy osztrák mozdony húzta.

Napokig szünetelhet a közlekedés

A fémhulladékot szállító teherszerelvényt a személyvonat utolérte, és beleütközött. A tehervonat három kocsija kisiklott, ebből kettő keresztbefordult, így elzárja mindkét vágányt. A személyvonat mozdonya az ütközésben szétszakadt.


Nézze meg képeinket!

A vonalon a vasúti közlekedés szünetel, mert a felsővezeték is leszakadt. Információink szerint mindkét sínpár is sérült, így ezen a vonalon 2-3 napig bizonyosan szünetel a közlekedés. A Bécs, Győr felé közelekdő vonatok kerülőúton jutnak el célállomásukra, és legalább 2-3 órás késéssel kell kalkulálni.

A tehervonat Almásfüzítőről Komáromba tartott. Az Index információi szerint a vonal biztosítóberendezésével gondok adódtak, ami miatt különleges szabályok voltak érvényben, és amiről az Eurórégió személyvonat vezetőjét is értesíteni kellett. A helyszínen tartózkodó MÁV-szakértők szerint ilyenkor 15 kilométer/óra a megengedett sebesség, hogy a vonat meg tudjon állni, de a roncsolódásból ítélve a mozdony gyorsabban közlekedhetett, ugyanakkor a műszaki hibát sem zárták ki.


Szőny, a baleset helyszíne - klikk a teljes térképhez! (Google Maps)

Vonatbalesetek, ütközések, kronológia
1991. február 20. - Hajdú-Bihar megye, Macs állomáson a Debrecen felé közlekedő személyvonat a tiltó jelzés figyelmen kívül hagyása miatt összeütközött egy tolató üres személyvonattal. 2 vasúti dolgozó meghalt, 18 megsérült.

1998. augusztus 29. - Pest megye, Nagymaros és Zebegény között egy Budapestről érkező személyvonat utolérte a Budapestről Malmőig közlekedő Csárdás InterCity vonatot és beleszaladt. Több vasúti kocsi kisiklott, a mozdonyvezető meghalt, két ember súlyosan, 14 könnyebben megsérült.

2000. június 13. - Győr-Sopron-Moson megye, a Győr-Veszprémvarsány-Veszprém vasútvonalon Écs megállóhelynél összeütközött két tehervonat. Az egyik szerelvény vezetője meghalt, a másik vezető súlyos, nem életveszélyes sérüléseket szenvedett.

2001. október 24. - A Pest megye, Monorierdőnél a biztosítóberendezés meghibásodása miatt összeütközött két személyvonat. A balesetnek 37 sérültje volt.

2001. november 6. - Fejér megye, Alap és Réhpuszta között egy dízelmozdony beleütközött a pályán veszteglő, Rétszilasról Dunaújvárosba tartó kétkocsis személyvonatba. A balesetnek 12 sérültje volt.

2004. február 16. - Utasokat nem szállító, álló szerelvénybe rohant egy másik, ugyancsak utasok nélküli személyvonat Rákospalota-Újpest állomás közelében. A balesetben az egyik mozdonyvezető súlyosan megsérült.

2005. szeptember 12. - Emberi mulasztás miatt összeütközött két személyvonat Nógrád megyében, Balassagyarmat és Magyarnándor között. A balesetben tizenhatan megsérültek.

2004 októberében Komárom-Almásfüzítő között két vonat ütközött. Az egyik mozdonyvezető megsérült.

2006. december 13. - Egy forgalmi okból álló szerelvénynek ütközött egy három kocsiból álló személyvonat Szolnoknál. Az ütközés következtében hatan sérültek meg, közülük egy személy súlyosan. (Index/MTI)