Barbara, Borbála
1 °C
8 °C

Kisiklatták a száguldó vonatot

2003.06.21. 13:36
Több mint 48 kilométeren keresztül képtelenek voltak megállítani a vasutasok egy Los Angeles-i rendező pályaudvaron elszabadult 31 kocsis tehervonatot, így végül kisiklatták, hogy elkerüljenek egy súlyosabb közlekedési balesetet.
Montclair rendező pályaudvarán helyi idő szerint péntek délben, vélhetően figyelmetlenség következtében, elindult egy szerelvény, amely a lejtős terep miatt hamar felgyorsult, s néhol 113 km/h-s sebességet ért el.

Hatan kórházba kerültek

A Union Pacific Railroad amerikai vasúttársaság emberei képtelenek voltak megoldást találni a tehervonat lefékezésére, végül az utolsó megoldáshoz nyúltak: a 31 kocsit 48 kilométerrel arrébb kisiklatták. A szerelvény 11 kocsija lesodródott a pályáról, és a sínek mellett lévő házak közül kettőt összedöntött, másik kettőt pedig megrongált. A szerelvény szállítmánya - fa- és papírtörmelék, valamint farostlemezek - a közeli épületekre zuhant. Szerencsés módon csak kisebb személyi sérülések történtek: három gyermeket és három felnőttet kórházba szállítottak, és néhány embert a helyszínen elláttak a mentők.

Felmérhetetlen helyzet

A vasúttársaság döntésével komolyabb balesetet előztek meg, mivel a tehervonat néhány perc múlva Los Angeles belvárosába száguldott volna be, felmérhetetlen helyzetet teremtve - jelentette az AP. A szerelvény elszabadulásának körülményeit vizsgálják, a vasúti dolgozókat vélhetően drog- és alkoholtesztnek vetik alá.