Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyen szörnyethaltak egy vasúti balesetben

2008.09.06. 12:43
Koreaiak utaztak abban a szlovák rendszámú autóban, amelyik a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőn a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. Négy utas azonnal meghalt, az ötödik utas életéért küzdenek az orvosok.

A piros jelzés ellenére a vasúti sínekre hajtott egy autó a Győr-Moson-Sopron megyei Lövőnél. Az autó öt utasa közül négyen azonnal szörnyethaltak, az ötödik, életveszélyes sérüléseket szenvedett személy életéért küzdenek a mentősök. Őt mentőhelikopterrel szállítják kórházba.

Fotó: MTI

A GYSEV Zrt. kommunikációs munkatársa az MTI-nek elmondta, hogy a szerelvény 40 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, s az átjáró közelében hangjelzést is adott. A személyautó fékezés nélkül hajtott a sínekre és a mozdony oldalába csapódott. A Független Hírügynökség információi szerint egy szlovák rendszámú autó szenvedett balesetet.

A Kisalfold.hu úgy tudja, a Röjtökmuzsaj felől érkező Volkswagen a Lövő belterületén lévő vasúti átjáróba érve a Szombathelyről Sopronba tartó vonat elé hajtott. A helyszínről kapott hírek szerint a vasúti átjárónál működött, és piros jelzést adott a jelzőlámpa, de a sofőr vélhetően nem vette észre. A szerelvény mintegy 700 méteren át tolta maga előtt az autót.

A Függetleh Hírügynökség azt írja, szlovákiai tartózkodási engedéllyel rendelkező koreaiak az áldozatok. A helyszínelés még tart, a 84-es főutat egy órára teljes szélességében lezárták, mostanra itt már újraindult a forgalom.

A helyszíni vizsgálat alatt azonban a sopron-szombathelyi vasútvonalon áll a forgalom. Vonatok helyett most buszok közlekednek Sopron és Szombathely között, előreláthatólag délután négy óráig.