Elfogták a csepeli bankrablót

2009.10.22. 13:40

Elfogták azt a férfit, aki szeptember 29-én kirabolt egy takarékszövetkezet Budapesten, a XXI. kerületi Kossuth úton.Tájékoztatás szerint az idősebb, Vas megyei férfit a Vas megyei rendőrfőkapitányság bűnügyi osztálya és a BRFK rablási osztálya együttműködésével 24 órán belül sikerült elkapni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a támadó fél 8 körül lépett be a csepeli pénzintézetbe, ahol - feltehetően fegyverrel - fenyegette az alkalmazottakat, és pénzt követelt tőlük. Miután megszerezte zsákmányát, a támadó elmenekült. Senki sem sérült meg.

A támadó körülbelül 40-50 év körüli, 160 centiméter magas, vékony testalkatú férfi, a rabláskor homokszínű mellényt, sötét nadrágot és baseball sapkát viselt. A rendőrség az ügyben rablás miatt indított eljárást.

Szeptember 29-én délelőtt 11 órakor egy másik Takarékszövetkezet ellen is rablást kíséreltek meg a fővárosban, de a támadót idejében észrevette az egyik biztonsági őr, aki szabályosan kiverte őt az ajtón. Ő még nincs meg.

A budapesti Pesti úti fiókból kivert rabló elmenekült, a rendőrség jelenleg is keresi. A férfi Zorro-álarcszerű maszkot viselt.

elkövető11

Az elkövetőhöz a napokban közelebb került a rendőrség. A fenti felvételen az arcképe látható.