Brutálisan megverték fényes nappal

2009.11.19. 16:50

Vascsővel vertek és rugdostak támadói egy férfit fényes nappal az Etele úton. A rablók a térfigyelő kamera felvétele szerint a férfi táskáját akarták kitépni a kezéből, de sikertelenül.

A BRFK tájékoztatása szerint két férfi november 10-én délután háromnegyed kettőkor hátulról nekitámadt egy járókelőnek, hogy a táskáját kitépjék a kezéből. A táska rángatása közben brutálisan ütlegelték az áldozat fejét egy vascsővel, majd mikor a földre került, megrugdalták.

Miután kiderült, hogy nem tudják elvenni a táskát (ami lehet, hogy a megtámadott csuklójára volt erősítve), elmenekültek. A rablás több ember szeme láttára történt. A bántalmazott férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Az egyik ismeretlen elkövető 18-22 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, vékony testalkatú, aki a bűncselekmény elkövetésekor szürke színű kapucnis felsőrészt viselt. Társa szintén 20 év körüli, körülbelül 180 centiméter magas, egy kicsit erősebb testalkatú.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dél-Budai Bűnügyi Régiója rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrség kéri azokat a tanúkat, akik a helyszín közelében tartózkodtak és a cselekményt vagy az elkövetőket látták vagy azokat, akik a bűncselekménnyel és az elkövetőkkel kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, hívják a 229-2622/138 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzésük mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.