Mátyás
-6 °C
1 °C

Repülőt lőtt le az ünneplő tömeg

2003.10.13. 10:17
Egy szerbiai esküvő résztvevői véletlenül lelőttek egy kisrepülőgépet, amikor a levegőbe tüzeltek. A lövöldözős balesetek miatt a szerb hatóságok felvilágosító kampányba kezdenek.
A Szerbia középső részén rendezett esküvőn az ünneplők a hagyományos módon fejezték ki örömüket: a levegőbe engedtek pár sorozatot géppisztolyaikból. Szerencsétlenségükre egy kétüléses kisrepülőgép éppen felettük próbált elrepülni. Az egyik szemtanú szerint a gépet bal szárnyán találták el.

Távvezetékre zuhant

Pár pillanattal később a repülőből lángok csaptak ki, majd az irányíthatatlanná vált gép a magasfeszültségű távvezetékekbe gabalyodott. Jelentések szerint a gépen tartózkodó két személy súlyosan megsérült, adta hírül a BBC.

Halott nélkül nem az igazi

Szerbiában meglehetősen gyakorta fordulnak elő balesetek az örömükben lövöldöző emberek miatt, főként sportesemények és újévi bulik után. Az Index Balkán-szakértője szerint Szerbiában van egy olyan mondás: "Ahol nem hal meg senki, az nem is esküvő". A balesetek gyakorisága miatt a szerb kormány felvilágosító kampányba kezdett, hogy a nyilvánvaló veszélyekre figyelmeztessék az embereket.