Xantus Barbara: Könnyebb elkészíteni a fényképeket, mint a reakciókra válaszolni

1999.11.09. 12:03
"Onnantól kezdve, hogy elkészültek a fényképek, önálló életet él a történet. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy tetszenek-e neki a képek" - mondta az Index Törzsasztalában Xantus Barbara. A színésznő, aki a Familia Kft-ben vált ismert színésznővé, nemrég az új magyar Playboy címlapján mutatta meg bájait. "Könnyebb volt elkészíteni a fényképeket, mint az utólagos reakciókra válaszolni. A fotózás ugyanis csak elhatározás kérdése" - állítja. Az eredeti online intejút itt olvashatjak.

- Örömmel olvastam a kedves, drukkoló üzeneteket. Rsüni üzenetében szerepelt, hogy örüljek, hogy nem ő a férjem. A válaszom: nagyon örülök én is. A férjem egyébként nagyon büszke a fotókra, s a bátorságra.

(Index): - Hogyan fogadtad a fényképeket?

- Nem szoktam elégedett lenni a képekkel, ez azonban a ritka kivételek közé tartozott. Elégedetten és örömmel néztem meg a fotókat. Meglepően kedvesen fogadták a színész kolléganőim is, mindenki örült, gratulált.

(Second): -Nem zavar, hogy Playboy nyusziként aposztrofálnak?

- Én nem vagyok Playboy nyuszi, a Playboy színész sztárjaként szerepeltem - ez ugyanis külön kategória a lapban.

(larp): - Engem az érdekelne, hogy milyen nagyságrendet fizettek Neked. Autó ára, ház ára, vagy életed végéig elég lesz ez a pénz?

- Egy másik topikban elhangzott 20.000 dollár, na ennyi nem volt. Világviszonylatban nem voltam megfizetve, de magyar viszonylatban biztosan. De ennyi pénzért sem lennék rábeszélhető olyanra, aminek a szellemiségével nem értek egyet.

(Paracensus): - előfordult-e már, hogy visszautasított egy aktfotó felkérést, vagy egy szerepet, amelyben meztelenül kellett volna megjelennie? Ha igen, miért?

- Szerepet még nem utasítottam vissza, ha indokolt funkciója volt a vetkőzésnek a darabban. A Színezüst Csehóban és a Hairben is van egy vetkőző jelenet. Sose volt könnyű pillanat, mindig át kellett gondolnom természetesen. De a Privát Kopóban sem volt kérdéses, egy könnyűvérű lányt alakítottam Kern András partnereként...

(Keneseigool): - Vállalnál-e szerepet szexfilmben (nem pornóban)?

- Szexfilmben nem vállalok szerepet, szép romantikus-erotikus filmben igen.

(Index): - Apropó, Privát Kopó: felbukkan a kérdések között ez is. Mintha ott másként néztél volna ki? Esetleg dublőr alakított a vetkőző jelenetben, vagy azóta történt plasztikai műtét?

- Nem szerepelt dublőr, ugyanígy néztem ki, esetleg a hátsóm lehetett kicsit nagyobb :-) Nem volt műtétem, mindössze egy császármetszésem, de szerencsére, nem nagyon látszik a helye.

(Index): - Hány fotó készült összesen, több kérdezőt idézve: hány ezerből válogatták ki a megjelent képeket?

- Két nap, kétszer 12 órát fotóztunk. Összesen 150 fénykép készült, ebből 50-et válogattunk ki mi. Eredetileg 14 képet szerettek volna a szerkesztők a Playboyban megjelentetni, végül 20 kép került be a lapba. Ez azért messze van az 1500-as kollekcióról_

(wabel): - Megválaszthatta a lap fotósai közül, hogy kivel dolgozik vagy készen kapta a csapatot? A fotózáskor csak Ön és a fotós voltak a stúdióban (kertben) vagy egy teljes stáb?

- A fotóst én választottam, mással nem is szívesen dolgoztam volna, az ország egyik legjobb operatőre, aki fotósként kezdte a pályáját. A fotózáskor három ember volt a helyszínen - a férjem, a fotós és én. A fényszakemberek mindig kimentek fotózás közben. Két helyszín volt, két lakás, illetve az egyiknek a kertje. Valaki kérdezte, hogy miért nem gyerekszülés előtt vállaltam hasonló munkát. Úgy érzem, hogy korábban nem voltam ilyen jó formában, úgyhogy pont a legjobbkor jött a felkérés. A jövőben nem tervezek hasonló munkát, más a foglalkozásom, ez egy szép, egyszeri és megismételhetetlen kaland volt.

(Spot): - Kedves Barbara ! Hol és mikor lehet veled személyesen találkozni?

- Színházban havonta néhányszor előfordulok - a nézőtéren szívesen találkozom veled.

(Red Dawn): - Gondolom sokunkban felötlött a kérdés: filmszerepre gondoltál már (ha nem, az illetékesek mostanra biztos gondoltak Rád :) ?

- Tényleg szó van egy filmszerepről, amitől nagyon boldog vagyok. Egy másik rendező pedig azt kérdezte barátilag: "Mi lesz veled ebben a prűd országban ezek után?" Majd hazavitte a Playboyt és azt mondta, vegyek másikat.

(yoyó): - Meglepett, hogy milyen szűkszavú válaszokat adtál a kérdésekre - mintha lélekben nehezebb volna kitárulkoznod mint a "testileg". Te is így érzed? Ez azért is érdekes, mert vannak olyan színészek, akik azt is szívesen megosztják az emberekkel, hogy mit ettek aznap reggelire, egyszerűen imádják ha róluk beszélnek.

- Biztos, hogy furcsának tűnik, amit mondok, de én gátlásos ember vagyok, lehet, hogy ilyen képek alá nem teszi oda az ember a lelkét is, magáninterjúkban sem vagyok kitárulkozó.

(BIGdaddy): - Nem fordult meg a fejedben és férjed fejében, hogy fenébe a munkával, innentől csak egymásnak és a szórakozásnak élünk? Vagy ezt Ti sem tehetitek meg anyagilag?

- Ki teheti ma meg?

(Mixolid): - Akartok még gyermeket?

- Szeretnék még egy gyereket pár év múlva, amikor már elég pénz gyűlt fel ahhoz a bankszámlánkon, hogy otthon maradhassak velük. Kristóf vagy Lili lesz a neve. De erre még várni kell.

(Useless): - Engem érdekelne, mi a szerény véleményed Esztergályos Cecíliáról, mint színésznőről.

- Esztergályos Cecilia nagyon jó színésznő, ha a múltját, a filmjeit nézed, biztosan egyetértesz velem. Ő is a Familia utáni jelenét keresi és önmagát. Mi nem könnyen jöttünk ki egymással, nehéz ember, de biztosan én is az vagyok.