Endre, Elek
16 °C
28 °C

Nem vonult börtönbe, inkább lopott

2008.03.20. 12:32
Nem vonult börtönbe, helyette Ózdon huszonegy házból ellopott mindent egy férfi, ami csak a keze ügyébe került - közölte a rendőrség.

Kizárólag ózdi ingatlanokban járt az a férfi, aki elsősorban arany ékszereket, digitális fényképezőgépeket, LCD monitorokat lopott el, közölte Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A betöréses lopások szemléi során, több helyszínen is sikerült az ózdi rendőrkapitányság bűnügyi technikusainak értékelhető ujjnyomokat rögzíteni, amelyek később az elkövető azonosításához vezettek.

A férfit sokáig nem sikerült elfogni, míg március elején a délelőtti órákban egy rutinellenőrzésen igazoltatták Ózdon, ő azonban más személy adatait mutatta fel. "A trükk nem jött be, így a rendőrök előállították, és kihallgatása során összesen 21 rendbeli betöréses lopás bűncselekmény elkövetését ismerte el" - mondta Dobi Tamés.

A férfi előállítása után derült ki, hogy a bíróság más bűncselekmény miatt 3 év, 1 hónap letöltendő szabadságvesztés szabott ki ellene jogerősen, de ő nem vonult be a börtönbe.