| HEGYEK |  KÉT KERÉKEN | VIZEK | 6KONTINENS | KÉPZELET | DZSUMBUJ


A

támogatásával
HEGYVÖLGY
Caprine Maraton, Szilvásvárad
II. Csere Csaba Kupa
Tandem-kupa tajbringa
Pilis Kupa, Pilisszántó
Pilis Kupa, Pilisszántó
tovább


Hirdetés
ASZFALT
Az utca nem játszótér
Az utca nem játszótér
Autómentes nap
RedBull Dirt Ride
Kerékpárbarát politikusok
tovább
FOGODZÓ
Téli bringás öltözetek
Schwalbe 2002
A versenyek főbb fajtái 2.
Az MTB versenyek típusai 1.
Mountain Bike évzáró buli és díjkiosztó
tovább

TESZT
Tüzes Nyíl
Hauser Eclipse teszt
Kona stuff
GT I-Drive * 4.0
Votec Alu COUGAR
továbbKerékpártesztek

Freeride bringateszt
május 28. 8:25

Freeride bringának nevezzük azt a kerékpárt, ami ugyanolyan jó hosszú hegyi túrákra, mint vad lejtozésre. Lehet vele száguldani, kapaszkodni, mászni. Az Exit hét profi bringás segítségével tesztelt hét gépet, hogy kiderüljön: milyen kerékpár felel meg a magas elvárásoknak.


Haro Extreme X2
május 30. 8:33

Alap freeride bicó, kellemes kinézettel és árral, amely némi teló tuninngal tovább tökéletesíthető.

Votec Alu COUGAR
május 30. 20:47

Vidám, tekerészésre termett, kompromisszumok nélküli freeride gép a felső árkategóriából.

Merida Nighthawk Pro
május 30. 9:42

Kitűnően összerakott, jól megtervezett gép. Ízlés és vérmérséklet szerint versenyszintű CC-re vagy freeride-ra használható.

Illmatic
május 30. 9:53

Kellemes kerékpár mindazoknak, akik inkább az autójuk tetején, vagy a hátukon szeretik felvinni a gépet a hegyre, lefelé viszont senki és semmi kedvéért nem fékeznek.

Votec Carbon C9 LIMITED EDITION
május 30. 9:30

a teszt abszolút győztese. Vérbeli freeride gép vastag pénztárcájú egyéneknek.

GT I-Drive * 4.0
május 30. 21:10

Kényelmes, közepes felszereltségű gép, melynek menettulajdonságai némi teló-tuninggal tovább javíthatók.

Kona Stuff
május 30. 22:01

Nem freeride gép, dual szlalomra vagy városi keménykedésre viszont kiváló, kivitelezése nagyon szép.

Hauser Eclipse teszt
június 14. 8:22

Amikor kezembe kaparintottam a Hauser Eclipset, erős nosztalgiaérzés fogott el. Első hegyi bringám ugyanis 98-ban egy akkori viszonyok közt hasonló felépítésű és felszereltségű gép volt, amelyet nagyon szerettem.

Heavy Tools Comp XC teszt
február 28. 10:41

Amikor először megláttam a boltban a tesztelendő gépet, megdobbant a szíven. Már régóta kedvenceim közé tartoznak a Heavy Tools különböző utcai cuccai – zoknik, polárok, pólók- úgyhogy kíváncsi voltam, mire képes az osztrák gyártó, ha valami keményebb anyagról és bonyolultabb szerkezetről van szó. Hálát adva Holle anyónak és Aigner Szilárdnak, nagy lendülettel vágtam neki az előttem álló, kellemesnek ígérkező kilométereknek.

Heavy Tools Flash női szemmel
február 21. 10:33

Az Exit Tesztbrigád az elmúlt hetekben két Heavy Tools bringát kergetett az őrületbe. Ez az emancipáció jegyében született írás a maga nemében egyedülálló: magyar médiában eddig még sohasem jelent meg – ezt mondták a bennfentesek- bringateszt báj lány.

Országúti bringa-teszt
augusztus 26. 20:28

Az országúti bringázásban nincs kifogásra lehetőség. Három tényező van: az ember, a kerékpár és az út. Az emberről és az útról már ejtettünk néhány szót korábban, most a kerékpár következik.

Felszereléstesztek

Fékezz!
október 8. 18:15

Hatalmas fékhatás minimális kézerővel -minden kerékpáros érthető kívánsága ez. Mostanában ugyan a konstruktőrök szemei előtt leginkább a tárcsafékek lebegnek, de ezek valószínűleg hosszú ideig nem fogják háttérbe szorítani a V-fékeket. A teszt Németországban elvégzett laboratóriumi mérések adatai alapján készült, és 9 fékpofa-felni kombinációt mutat be.

Kormánycsapágy teszt
december 2. 18:20

A “kockásan” elforduló kormány, a berágódott csapágyazás a korszerű autó- és motorgyártásban régóta elfeledett probléma. A terhelésnek megfelelően megtervezett és dimenzionált csapágyazás több tízezer kilométeren keresztül megbízhatóan teljesíti feladatát. Nem így a kerékpáriparban.

Gumiabroncs teszt
december 2. 19:35

Sokan alábecsülik a kerékpár menettulajdonságaiban nagy szerepet játszó gumiabroncsok jelentőségét. A kerékpárüzletekben dolgozó eladók a megmondhatói, milyen sok tövig kopott mintázatú, elöregedett külső gumi van még használatban. Az elhasználódott külsők nem egyszerűen csak a gyakori bosszúság forrásai. Egy meredek lejtőn elszenvedett defekt komoly baleseti tényező is. Ha a maximumot szeretnéd kihozni magadból és gépedből, érdemes figyelmet fordítanod a megfelelő külsők kiválasztására.

Teleszkóp teszt I.
december 2. 17:03

Nincs könnyű helyzetben, aki biciklijét teleszkóppal akarja felszerelni. A minőség, ár, élettartam, javíthatóság dzsungelében könnyen eltéved a gyanútlan bringás. Tesztünk segít a döntésben.

Teleszkóp teszt II.
május 10. 21:17

Teleszkóp-tesztünk folytatásaként a sportos középkategória rugós villáit vettük szemügyre. A középkategória mind ár, mind minőség terén értendő. Tesztünk öt villájának átlagos bolti ára tízezertől 28 ezer forintig terjed.Mellékletek


EXIT KERESŐ
   
   
...amit nem találsz, itt megleled.
Új mászóterem Budapesten
XXIX. Aggteleki sziklamászó verseny
Álhegymászó valódi hegyekre
Elégedettek a magyar Everest-mászók
Már nem mumus az Everest
DZSUMBUJ

A nem sikerszakma

Kiürülnek az utcák, a város idegrendszerének rándulására felfénylik a közvilágítás, és mire a télvégi fagy leszáll a házak közé, hazaérnek a városlakók. Minden esti ceremónia, annyira megszokott, hogy bele sem gondolunk, milyen hamis ez a kép. Nem mindenki tér ugyanis meg otthonába...
ISMÉTLÉS
Sziklamászó kalauz: Spanyolország
Érdemes –e Spanyolországba utazni sziklát mászni? Csak akkor, ha nem zavar a sok szikla, a jó idő, és a barátságos helybéliek. »

Impresszum | Index.hu