Az érzelmei vezérelték az Exatlon második helyezettjét

2021.06.27. 14:15

Ha tehetné, gond nélkül visszatérne a Dominikai Köztársaságba Buzás Dorottya, a TV2 Exatlon Hungary című műsorának idei második helyezettje. A 22 éves versenyzővel a Zala megyei hírportál beszélgetett. 

Hazaérkezése leginkább a családját érte váratlanul. Azóta velük töltötte idejének nagy részét, elsők között pedig a legjobb barátaival vette fel a kapcsolatot. 

Ijedtséget és meglepettséget láttam az arcukon. Először nem akartak beengedni a házba, mert későn értem oda. Sejtelmük sem volt, hogy ki világít, meg kopog éjjel 11 órakor

– árulta el a lapnak Buzás Dorottya. 

A 22 éves exatlonista Somogy megyéből származik, az általános iskola befejezése után került Zalába. Sportszervezői végzettséget szerzett az érettségi után. Korábban kézilabdázott, majd pénzügyi tanácsadóként kezdett dolgozni. Később Hévízen vált belőle hivatásos fitnesszversenyző, ezután személyi edzőként tevékenykedett. 

Buzás Dorottyát a dominikai versenyzés után sok impulzus érte. Összesen 112 napig volt a játék részese, és lett végül második a női versenyzők mezőnyében. A legnagyobb problémát a fontos emberek hiánya jelentette számára a műsor alatt, akiktől a távolság miatt nem kaphatott egy-két olyan mondatot, amely a helyes útra terelte volna. 

Csapattársainak csak nehezen nyílt meg

Jövőbeli terveiről is vallott a hírportálnak a sportreality ezüstérmese:

Szeretnék edzéseket tartani, illetve kihasználni azokat a lehetőségeket, amelyek a jövőben adódnak majd. Elsősorban a karrierem építeném, a pénzügyi tanácsadást befejeztem, az edzés azonban megmarad. 

– fedte fel elképzeléseit Buzás Dorottya.