Aki mekis hamburgerre vágyik, ezt a videót ne nézze meg!

2021.08.30. 19:00 Módosítva: 2021.08.30. 19:00
Egy mcdonald’s-os konyhai dolgozó egészen egyedi és visszataszító módon értelmezte az extra sajt fogalmát egy hazai étteremben. Reagált a cég, példátlan, elfogadhatatlan esetről írtak, és kirúgták az érintett diákokat, akik megbánták tettüket.

Ha valaki stabil gyorsétteremfüggő, nem ajánljuk az alábbi mozgóképet. Egy olvasónk hívta fel a figyelmet a Redditre feltöltött, onnan később eltávolított videóra. Az látható rajta, ahogy egy hazai McDonald’s-egységben egy konyhán dolgozó fiatalember saját kútfőből turbózza fel az „extra” sajtos hamburgert. Szerinte legalábbis vicces, ha a Cool túra című filmhez visszanyúlva titokban egy testrésszel fűszerezi az ember a burgert – jelen esetben jobb talppal.

A móka itt nem ér véget, hisz húspogácsa nélkül mit sem ér egy valódi burger – persze csak akkor, ha emberünk a padlón pirítja.

Minden reményünk abban van, hogy aki „megnyerte” ezt a kört, annak valamilyen isteni szikra révén az első falat előtt elment az étvágya. Ha nem, abba jobb nem belegondolni. A videót itt lehet megnézni, nagy levegő!

Fogalmam sincs, hogy az ilyen suttyóságot hogyan lehet megelőzni egy gyorsétteremlánc konyháján, ahol naponta váltják egymást az új munkavállalók, s ezt nem is kérdeztem meg a McDonald’s sajtóosztályától, arra viszont kíváncsi voltam, tudnak-e a negatív reklámról.

A mekis sajtósok rekordot döntöttek, 36 perc alatt válaszoltak. Ők is „bejelentésen keresztül” szereztek tudomást az esetről, és azonnal elrendelték a belső vizsgálatot. Leszögezik, hogy

a videón látható magatartás a hálózatunkban teljes mértékben elfogadhatatlan, és súlyosan sérti a vállalat jó hírnevét.

Mint írják, az egyik legszigorúbb nemzetközi élelmiszer-biztonsági rendszert alkalmazzák, a szigorú sztenderdeket rendszeres külső, belső auditon ellenőrzik.

Arra, hogy melyik étteremben és mikor készült a felvétel, nem szeretett volna válaszolni a sajtóosztály.

Hétfő este újabb levelet kaptunk a McDonald’s sajtóosztályától, amelyben azt írják, lezárták a vizsgálatot, megtalálták a vicces kedvű diákokat, és elbocsátották őket. 

Egyikük, Bence a vizsgálat során a következőket mondta: 

A videót nem gondoltuk komolyan, és nem is szántuk a nyilvánosságnak. Csak egymás között viccelődtünk éjszaka, amikor nem voltak vendégek. A videót sajnos néhány haverunknak elküldtük, a további megosztások után így kerülhetett fel a közösségi oldalakra. Nagyon sajnálom, ami történt. Nem akartuk megbántani azokat az embereket, akik a McDonald’s-éttermekben dolgoznak, sok ezren, és nap mint nap nagyon szigorú szabályok szerint csinálnak minden munkafolyamatot. Szeretnék tőlük ezúton is bocsánatot kérni.

A másik srác, Norbi is megbánta, amit tett: 

Több éve dolgozom a McDonald’snál, ismerem a procedúrákat, a szigorú sztenderdeket. Nagyon sok szabályt kell a munka során betartani, ezeket rendszeres képzéseken tanítják a dolgozóknak. A szabályok betartását nagyon komolyan számon is kérik. Sajnálom, hogy a videó kikerült a médiába, nem volt szándékunk lejáratni a Mekit. A rendeléseket a sztenderdek szerint teljesítettük ebben a műszakban is. A videóban viccből csináltunk olyat, amit egyébként nem lehet, de azt a szendvicset nem adtuk ki vendégnek. Sajnálom, hogy ez lett belőle, és elnézést kérek azoktól a vendégektől, akik esetleg komolyan vették a videót.