Dave Grohl megszólalt a Nevermind albumborítót érintő perről

2021.10.28. 17:01
A zenész nem ásta bele magát túlzottan az ügybe, de azért megvan a véleménye.

Ahogy korábban az Index is megírta, Spencer Elden, aki csecsemőként szerepelt a Nirvana Nevermind című albumának borítóján, pert indított a fotó miatt, ami szerinte gyermekpornográfiának minősül. Dave Grohl, a Nirvana egykori dobosa, most a Vulture magazinnak adott interjújában szólalt meg az ügyben.

Grohl korábban már beszélt arról, hogy vannak ötletek arra, hogyan lehetne módosítani a borítót, de ennél többet nem nyilatkozott a perről. Most azonban mégis felszólalt Elden ellen:

Nem tudom, hogy tudok-e erről beszélni, hiszen nem ástam bele magam annyira az ügybe. Többnyire ugyanannyira nem értek egyet a perrel, mint sokan mások. Ennyit tudok mondani.

Amikor arról kérdezték, mit gondol arról, hogy Elden felnőttkorában újraalkotta az ikonikus borítót, csak annyit mondott:

Figyelj, neki van egy Nevermind-os tetkója. Nekem nincs.

A Nevermind idén lesz 30 éves, az egykori tagok pedig egy különleges új kiadással készülnek. Azonban Elden a borító cenzúrázását kéri tőlük. A férfi emellett a következő összes új megjelenés megváltoztatását követeli, ügyvédje az Associated Pressnek azt mondta:

Ha lesz 30. évfordulós megjelenés, ügyfelem nem szeretné, hogy az egész világ lássa a nemiszervét

Úgy tűnik, márpedig lesz évforduló és megjelenés is, pontosan november 12-én érkezik a különleges verzió, írja az NME. Azt nem lehet tudni, hogy az albumborítón történt-e változtatás, és hogy mi lesz a per vége.