Ennyit kaszáltak a Harry Potter főszereplői

GettyImages-118476955 (1)
2021.12.21. 06:51

Hamarosan ismét összejön a híres triumvirátus a HBO Maxon. A Harry Potter-széria jubileumi évfordulójának alkalmából ismét Roxfortban találkoznak a varázsvilág régről megszokott szereplői, ám azt egyelőre nem tudni, mi történik majd a kastély falain belül.

Az említett debütálást egy halom rajongó várja már, ám az új év első napjáig még kénytelenek aludni egy párat.

Évek teltek már el a Harry Potter befejező részének megjelenése óta, és nem meglepő módon sokakat érdekelt, mennyit tehettek zsebre alakításukért a szereplők. A napokban nyilvánosságra is került néhány adat, ami jól mutatja, hogy az évek alatt jócskán felment a három főkolompos mágus ára – bár a lista nem teljes.

A címszereplő legjobb barátját, azaz a Ron Weaslyt játszó Rupert Grintnek a Harry Potter és a Főnix Rendje után négymillió dollár ütötte a markát. A két befejező epizód már jóval nagyobb összeggel kecsegtetett, mindkettőért 15-15 millió dollárral lett nehezebb virtuális pénztárcája.

A Hermione Granger bőrébe bújt Emma Watson a Just Jared információi szerint ugyanennyit kaszált az említett három filmben nyújtott alakításaiért.

Daniel Radcliffe, a széria főszereplőjét alakító színész gázsija nem meglepő módon ennél is meredekebb volt. A Harry Pottert megszemélyesítő srácot az első film után csupán egymillió dollárral honorálták, ez a szám a Harry Potter és a Főnix Rendjére már 14 millió dollárra nőtt, míg az utolsó két film esetében húsz-húszmillió dollárt kóstált.

(Borítókép: Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint 2011. július 7-én. Fotó: Dave M. Benett / Getty Images)