Utánajártunk, mi kerül a magyar sztárok asztalára karácsonykor

Halászlé, töltött káposzta, sültek és bejgli – csupán néhány fogás azok közül, amelyek a legtöbb családnál elengedhetetlen elemei a karácsonyi menüsornak. Több hazai hírességet is megkérdeztünk arról, vajon mennyire követik az ünnepi tradíciókat az étkezésben.

A karácsony az év egyetlen olyan ünnepe, amely valójában ünnepsorozat. Az adventi várakozással kezdődik és egészen december 26-ig tart. A vallási tradíciók mellett az ajándékozásnak, valamint az elfogyasztandó menüsornak is megvannak a hagyományai, amelyek családonként ugyan eltérők lehetnek, mégis vannak olyan ételek, amelyeket előszeretettel tálalunk fel ilyenkor. A hal és a halászlé a legdominánsabb felvezető fogás, majd a pulyka és a káposzta következik, desszertnek meg természetesen a diós és mákos bejgli a befutó. 

Az Index utánajárt, hogy a magyar hírességeknél milyen ételek kerülnek az ünnepi asztalra: Ördög Nóra, Majoros Péter, ByeAlex, Till Attila, Király Viktor, Tóth Gabi, Rippel Ferenc, Bereczki Zoltán, Stohl András és Demcsák Zsuzsa, de Miller Dávid és Wolf Kati is elmesélte, mi mindent eszik karácsonykor. A fenti videónkból kiderül.