Egy színésznőnek szólhatott be durván Bill Murray, ezért állt le a produkció

2022.05.01. 18:31
A Being Mortal forgatása márciusban kezdődött Los Angelesben, és a tervek szerint a film jövőre került volna a mozikba.

Bill Murray szombaton elismerte, hogy a forgatáson tanúsított viselkedése egy nő panaszához és legújabb filmje forgatásának felfüggesztéséhez vezetett – írja az NPR.

A színész és komikus a Being mortal (Halandónak lenni) leállításával kapcsolatos első nyilatkozatában „véleménykülönbségnek” nevezte az incidenst, de nem kívánt részleteket közölni arról, hogy mi történt.

Olyasmit tettem, amit viccesnek gondoltam, és ezt nem úgy vették. A filmstúdió helyesen eljárva ki akarta vizsgálni az esetet, és ezért leállították a produkciót

– mondta a színész a CNBC-nek adott interjújában, hozzátéve, hogy megbeszélik a dolgot a meg nem nevezett hölggyel, és „megpróbálnak megbékélni egymással”. Azt nem árulta el, hogy mikor folytatódik a forgatás, és hogy továbbra is részt vesz-e a filmben.

Mindketten profik vagyunk. Kedveljük egymás munkáit. Szerintem kedveljük egymást is, és ha nem tudunk megbízni egymásban, akkor nincs értelme tovább dolgozni együtt vagy filmet készíteni

– jegyezte meg a 71 éves művész, aki szerint az is közrejátszott a botrányban, hogy változik az, mi számít korrekt humornak.

Ez eléggé tanulságos volt számomra. A világ más, mint amikor én kisgyerek voltam. Amit kisgyerekként viccesnek tartottam, az nem feltétlenül ugyanaz, mint ami most vicces

– összegzett Murray. A Searchlight Pictures megerősítette, hogy a gyártást felfüggesztették, de egyelőre nem kívánt bővebben nyilatkozni a folyamatban lévő vizsgálatra hivatkozva.

A Being Mortal forgatása márciusban kezdődött Los Angelesben, és a tervek szerint a film jövőre került volna a mozikba. A film Dr. Atul Gawande sebész és író 2014-ben megjelent, az élet végi gondozásról szóló, Halandónak lenni című tényirodalmi könyvén alapszik.