Strandbüféből lett gasztroszentély Zánkán a Neked Főztem
A környékbeli termelőktől a vendégek tányérjára érkező finomság szerencsére egyre kevésbé számít újdonságnak, és önmagában még nem magyarázza a sikert. Sokan csinálják, de Horváth-Kertész Orsolya és Horváth Csongor mégis olyan szintre tudta emelni ezt, hogy a Neked Főztem név mára fogalommá vált. A Best of Balaton sorozata ezúttal a zánkai gasztroszentélybe látogatott el.
Strandbüfének indult, de szűkösnek bizonyult a hely, így pár teraszasztallal és egy kis csapattal elkezdődhetett a zánkai gasztrokocsma igazi története. Az egykor a füredi Aranyhíd sétány lakótelepét is megjárt Neked Főztem mára felhagyott a terjeszkedéssel, és visszatért az alapokhoz: a zánkai református templom és a Gyógynövény-völgy között várja azokat, akik egy finomat ennének és mellé egy jót innának.
„Idén végre igazi 21. századi konyhánk lett, teljesen felújítottuk az egészet” – meséli Horváth-Kertész Orsolya. A tulajdonos szerint az új gépekből és szervezettebb konyhai pályák kialakításából a vendégek a gyorsabb kiszolgálást fogják érzékelni, de év elején a belső vendégteret is felfrissítették. A Neked Főztem ennek köszönhetően otthonosabb lett, miközben továbbra is fontos küldetésüknek tartják a helyi alapanyagok használatát.
Csongor nagyon szeret több textúrát használni az ételeiben
– mondja Orsolya, hozzátéve, hogy emellett sok-sok zöldségre is számíthatunk a tányérokon, és a vegánokra és a vegetáriánusokra is odafigyelnek. A Neked Főztem Gasztrokocsma étlapja folyamatosan változik, de akadnak a menüről levehetetlen fogások. Ilyen a bécsi szelet, a marhapofa, a fogasfilé és a kívül ropogós, belül krémes sült túrógombóc, vagy épp az új kedvenc, a gyümölcsös palacsinta.
Szintén az állandóságot jelentik a környékről érkező szörpök, limonádék, valamint a levendulás rozéfröccs, amely a kezdetektől a kínálat része. A visszatérő vendégeknek pedig a bodzás rizlingfröccs is ismerős lehet, akárcsak a laza környezet és a minőségi ételek.