Az űrbe repítik a Star Trek-sorozat színésznőjének maradványait

2022.08.27. 06:50
Az űrben helyezik örök nyugalomra Nichelle Nichols, a Star Trek színésznője maradványainak egy részét. De nem csak Nyota Uhura hadnagy hamvai kerülnek Nap körüli pályára. A rakétába több mint 200, emberi maradványokat és DNS-t tartalmazó kapszula kerül.

Az űrbe küldik Nichelle Nichols, a Star Trek színésznőjének maradványait. Az 1960-as években Nyota Uhura hadnagyként játszott szerepéről híres Nichols júliusban, 89 éves korában halt meg. A megemlékezés szervezői szerint a rakétahajó a színésznő maradványai mellett számos űrrajongó hamvait és DNS-mintáját szállítja utolsó útjára. A sztár fia, Kyle Johnson úgy véli, ez a legcsodálatosabb emlékmű édesanyja számára, ám az indulás időpontját még nem tűzték ki.

A Sky News kiemeli, 

nem Nichols az első Star Trek-hős, aki halála után Nap körüli pályára kerül.

Más szereplők és a sorozat munkatársai, köztük James Doohan, aki a sorozat főmérnökét, Scottyt játszotta, és a Star Trek megalkotója, Gene Roddenberry is útra kelt.

Az indítást a texasi székhelyű Celestis cég szervezi, amely egyfajta kozmikus halhatatlanságot kínál azoknak az ügyfeleknek, akik megengedhetik maguknak a nem mindennapi búcsút. A rakétába több mint 200, emberi maradványokat és DNS-t tartalmazó kapszula kerül, amely továbbrepül a mélyűrbe – a Föld és a Hold gravitációs vonzásán túlra –, és végül örökös napkörüli pályára áll.