Megvan a Séfek Séfe győztese

2022.10.08. 09:13
A Séfek Séfe történetében idén először női versenyző állhatott a dobogó legfelső fokára: Pereszlényi Alexandra nyerte meg a TV2 gasztro-tehetségkutató műsorát.

Vomberg Frigyes, Wolf András és Krausz Gábor több száz jelentkezőből választotta ki néhány hete azt a 29 amatőr és profi szakácsot, akik közül végül a 3 napos tréningen kialakultak a csapataik. Ezt követően, ahogy az eddigi évadokban is, 6-6 fővel vágtak neki a csapatversenyeknek. 

A döntőbe Krausz Gábor csapatából Tusor Viktor, Wolf Andrástól Nagy Péter, Vomberg Frigyes csapatából pedig Pereszlényi Alexandra jutott be. A verseny ezen szakaszában kétórás feszített munka várt a finalistákra, akiket háromfogásos menüjük elkészítésében korábbi csapattársaik segítették.

A Séfek Séfe fődíjáról kiemelkedő vidéki éttermek séfjei döntöttek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. A dobogósok közül végül Vomberg Frigyes tanítványa, Pereszlényi Alexandra menüsora győzte meg leginkább a zsűrit. Győzelmével megtört az eddigi hagyomány és az előző évek férfi győztesei után női szakács vehette át a fődíjat – írja a csatorna közleménye. 

Mikor elindultam a versenyben, a fő célom az volt, hogy a kéthetes franciaországi tanulmányutat megnyerjem. Ez egy olyan lehetőség, amit szerintem soha életemben nem tudtam volna megvalósítani a műsor nélkül

– mondta győzelme után Pereszlényi Alexandra.