Alpári stílusa miatt tiltották az Instagramról Kanye Westet

GettyImages-482090882
2022.10.09. 10:13
Tiltották Kanye West Instagram-fiókját. Az amerikai média szerint a rapper antiszemita kifejezéseket használt, amikor egy producerrel kialakult konfliktusról írt. A történtekre már az Amerikai Zsidó Bizottság is reagált.

Ideiglenesen korlátozta az Instagram Kanye West fiókját – közölte a Meta, a közösségi média alkalmazás anyavállalatának szóvivője. A szóvivő szerint a korlátozás miatt West nem tud posztolni, kommentelni vagy közvetlen üzeneteket küldeni.

Arról azonban nem adtak ki információt, hogy miért korlátozták a rapper fiókját. Egy tweetben West azt mondta, hogy a Meta elnöke, Mark Zuckerberg kirúgta őt a közösségimédia-alkalmazásból.

Nézd meg ezt a Markot. Hogyan rúgtál ki az Instagramról

– írta a bejegyzésben.

Több hírügynökség szerint West nemrégiben antiszemitának minősülő kifejezéseket használt, amikor Sean Combs rapper-producerrel – más néven P. Diddyvel – kialakult konfliktusáról írt. A szóban forgó posztot azóta törölték.

Az NBC News úgy tudja, a bejegyzésben a rapper azt írta, „Jézus zsidó volt”, ám ez még nem számít antiszemita kijelentésnek, West viszont arra utalt vele, Combs zsidó üzleti körök tagja. 

Musk üdvözölte a Twitteren

A tiltás után Elon Musk, a Tesla tulajdonosa üdvözölte a Twitteren a rappert visszatérése alkalmából. A milliárdos – aki már régóta tervezi megvásárolni a közösségi oldalt – azt írta a bejegyzésében:

Üdvözlünk újra a Twitteren, barátom!

Eközben az Amerikai Zsidó Bizottság pénteken közzétett videójában West kijelentéseit antiszemitának nevezte és azzal vádolják a rappert, hogy „rasszista és antiszemita” kijelentésekkel randalírozik a közösségimédia-platformokon – írta a Forbes

(Borítókép: Kanye West 2015. július 26-án Torontóban. Fotó: Ezra Shaw / Getty Images)