Ezt a dátumot nagyon elnézték a Vissza a jövőbe készítői

19890101 zva a90 827
2022.10.22. 05:48
Ma ünnepli születésnapját a fluxuskondenzátor feltalálója, akinek egy negyvenszer visszadobott film hozta meg a világhírt, és egyben az első filmes csókjelenetet is – 48 évesen. Christopher Lloyd egy nappal a Vissza a jövőbe-nap után tortázhat, mi pedig egy kvízzel köszöntjük mindenki Dokiját.

Az időutazásnál kulcsfontosságú a dátum, éppen ezért érthetetlen, hogyan hagyhattak ki egy óriási ziccert a témával foglalkozó legikonikusabb film készítői. Október 21-én volt a Vissza a jövőbe-nap, mivel a DeLorean 1985-ből 2015. október 21-ébe repítette Martyt és Dokit, akik másnap meg is ünnepelhették volna Christopher Lloyd 77. születésnapját. Bár ezzel valószínűleg végzetes időparadoxont hoztak volna létre, melynek következtében olyan láncreakció indul el, amitől felborul az egész tér-idő kontinuum. De azért illett volna figyelni erre.

Ami biztos, hogy Christoper Lloyd ma betöltötte 84. életévét. A színész karrierjét a Száll a kakukk fészkére című filmmel kezdte, majd olyan filmekben láthattuk, mint a Star Trek III.: Spock nyomában, vagy a Roger nyúl a pácban, de a világhírnevet a Robert Zemeckis rendezte Vissza a jövőbe-trilógia hozta meg számára. Sőt, Doki karakterében élte át első csókját a filmvásznon, 48 évesen, amikor már közel 50 filmben szerepelt.

Christopher Lloyd és Michael J. Fox a mai napig jó barátságot ápolnak, és ha tehetik, szívesen találkoznak a rajongókkal. Legutóbb a New York-i Comic Conon csaltak könnyeket a rajongók szemébe.

A ma már óriási rajongótáborral rendelkező filmben a stúdiók nem nagyon hittek, az első rész forgatókönyvét negyvenszer utasították vissza. A háromszoros Emmy-díjas színész szerette volna, ha elkészül a negyedik epizód is, amelyben a tervek szerint Doki és Marty Rómába utazott volna vissza, azonban ez nem valósult meg. Talán majd a jövőben.

Magasságos egek, Christopher Lloyd ma ünnepli 84. születésnapját! Utazzon velünk vissza a múltba és tesztelje tudását!

Minden kérdés megválaszolására 30 másodperc áll rendelkezésére. Jelölje meg a helyes választ, majd vagy várja ki az idő végét, vagy kattintson a "Következő kérdés" gombra. A linkre kattintva elindul a játék.

Sajnos nem sikerült :(
Kérjük próbálja meg újra.
Indulhat a kvíz »