Bocsánatot kért a dalai láma, mert azt mondta: „Szopogasd a nyelvem”

2023.04.10. 11:42
Megosztó videó került fel az internetre, amin a dalai láma arra kért egy kisfiút, hogy előbb adjon csókot a szájára, majd szopogassa a nyelvét.

Sokan elképedtek annak a videónak láttán, ami vírusként kezdett terjedni az interneten. Az M3M Alapítvány rendezvényén a dalai láma diákokat és az alapítvány tagjait látta vendégül az indiai Dharamshalában lévő templomában. A felvétel szerint az egyik gyermek odalépett hozzá, és megkérdezte tőle:

Megölelhetlek?

A news.com beszámolója szerint a 87 éves férfi bólintott, és a színpadra invitálta a gyermeket. A dalai láma először az arcára mutatott, a fiú pedig készségesen megölelte és megpuszilta. Ezután a vallási vezető a szájára mutatott, hogy oda is kér egy puszit, itt azonban még nem volt vége a furcsa kéréseknek, ugyanis Tendzin Gyaco kinyújtott nyelvvel arra biztatta a fiút, hogy 

most a nyelvét kezdje el szopogatni.

A kisfiú és a vallási vezető összeborult ugyan, de erre a kérésre már nem került sor. A dalai láma végül megpaskolta a gyermek mellkasát, felnevetett, és egy utolsó ölelésre magához szorította.

Az alig több mint 20 másodperces felvétel nem csak Indiában, de szerte a világon nagy port kavart, egyesek ugyanis „hátborzongatónak”, sőt kifejezetten „undorítónak” találták a történteket, míg a helyi média és a dalai láma támogatói szerint a férfi „csak viccelt” a fiúval.

Bocsánatot kért a dalai láma

A dalai láma Twitter-oldalán jelent meg egy közlemény, amelyben úgy fogalmazott:

Őszinte bocsánatot szeretne kérni a fiútól és családjától, valamint barátaitól szerte a világban, amiért szavai fájdalmat okozhattak. Őszentsége gyakran ártatlanul és játékosan ugratja azokat az embereket, akikkel találkozik, akkor is, ha ez nyilvánosan vagy kamerák előtt zajlik. Nagyon sajnálja az esetet.