Új évadot kap Gundel Takács Gábor kvízműsora

2023.05.16. 15:58
Ismét elkezdték forgatni az ATV díjnyertes, saját fejlesztésű, tudásalapú kvízműsorát, a Géniuszt.

Mint írták, az adások felvételei most kezdődnek. Az alkotók azt ígérik, hogy a már jól megszokott játék mellett még nagyobb izgalmak várnak a nézőkre. Az új évad meglepetéseket is tartogat – közölte az ATV.

Az első és a második szériának is nagy sikere volt. Rengetegen voltak kíváncsiak a Gundel Takács Gábor által vezetett műsorra, amely 2022-ben vetélkedő kategóriában nyerte el a Televíziós Újságírók Díját.

Ebben rejlik a Géniusz népszerűsége

Gundel Takács Gábor korábban az Indexnek adott interjúban árulta el a vetélkedő népszerűségének az okát.  Kifejtette, hogy a kvízműsor egy klasszikus televíziós műfaj, amely az elmúlt évtizedben kicsit eltorzult.

„Talán a Legyen Ön is milliomos! volt az utolsó olyan, ahol két ember beszélgetett egymással, és nem történt túl sok minden a stúdióban, tehát igazából a tartalom, a gondolkodás és a tudás volt a lényeg” – mondta Gundel Takács Gábor, majd hozzátette, hogy szerinte ezek lassan elkoptak, majd a kérdések inkább butácskák voltak, és valójában nem voltak igazán fontosak.

Hozzátette, hogy emiatt kialakult egyfajta hiány az emberekben az ilyen típusú tudásalapú játékokkal kapcsolatban.

Felidézte, hogy 2019-ben az ATV felélesztette a tudásalapú kvízműsorokat. Elsőként az 500 című vetélkedő futott nagy sikerrel a csatornán, majd érkezett a Géniusz, ami egy saját fejlesztés.

Egyszerű, könnyen érthető formátum – amiben nincsen semmi olyan fölösleges látványelem, ami elterelné a nézők figyelmét. Egész egyszerűen csak okos emberek beszélgetnek és versenyeznek, ráadásul a néző otthon ülve összemérheti a tudását a játékoséval.

– mondta a műsorvezető, aki szerint a Géniusz ezért is minősült hiánypótlónak.