„Elég a nyavalygásból, jobban élünk, mint valaha” – üzeni az amerikai milliárdos

2023.06.04. 14:37
Charlie Munger idős amerikai milliárdos úgy gondolja, a mai emberek nem értékelik azt, amijük van, és nem érti, hogy miért nem boldogok. Mint mondta, az emberek soha nem éltek olyan magas életszínvonalon, mint most, amikor légkondicionálók és modern kori gyógyszerek segítik az életet.

Charlie Munger, 98 éves amerikai milliárdos úgy gondolja, a mai embereknek sokkal boldogabbnak kellene lenniük. Hozzátette, nem érti, hogy miért nem elégedettek azzal, amijük van, ugyanis az emberek a történelem folyamán soha nem éltek olyan jól, mint manapság.

A hozzám hasonló korúaknak furcsa ez a jelenség, ugyanis én a nagy gazdasági világválság kellős közepén nőttem fel, amikor olyan nehézségekkel kellett megküzdenünk, ami ma már elképzelhetetlen

– mondta Munger. Hozzátette, az 1800-as évek előtt az élet brutális volt, rövid és korlátolt. „Nem volt nyomda, nem volt légkondicionáló, nem volt modern kori gyógyszer” – hangsúlyozta.

Munger rámutatott Steven Pinker harvardi pszichológus munkásságára, akinek vizsgálataiból kiderült, az elmúlt pár évszázadban drámaian javult az életminőség. Szerinte ezt bizonyítja, hogy ma már jóval hosszabb a várható élettartam, és csökkent a globális szegénység mértéke.

A CNBC közölte, a milliárdos arra is panaszkodott, hogy manapság túl sok az irigy ember. Erről azt mondta, szerinte ez a pénzközpontú világ következménye.

Kiemelte, a legújabb tanulmányok azt mutatják, hogy

az emberek nagyjából 75 százaléka irigykedik valakire.

Munger szerint ebben jelentős szerepet játszanak a közösségimédia-oldalak, mint a Facebook, az Instagram és a Twitter.  • Biztosítás