Támadják a Take That énekesét, mert transz- és homofób bejegyzéseket kedvelt a Twitteren

2023.06.18. 13:24
A Take That énekese több olyan Twitter-bejegyzést is kedvelt, amely valamilyen formában elítéli az LMBTQ-közösség törekvéseit. A Take That énekese bocsánatot kért, ennek ellenére a közelgő Pride-fesztiválon nem léphet fel.

Gyűlöletcunami zúdult Howard Donald brit énekesre, miután közösségi oldalán homofób és transzfób bejegyzéseket kedvelt – írta az Independent.

Az énekes többek között olyan bejegyzésekkel értett egyet, amelyek szerint „a nőknek nincs pénisze, a férfiaknak nincs vaginája, a nem bináris kategória pedig egy nonszensz. Emellett a gyerekek nemátalakítása felér a bántalmazással”.

Donald szívecskével látott el egy olyan posztot is, amelyen a Disney a Pride koncertjét reklámozza, ahol homoszexuális férfiakból álló kórus lép majd fel. A kép feltöltője elutasítja emiatt a Disney-t, a véleményét Donald is osztotta.

Tettére a transznemű tévésztár, India Willoughby hívta fel az emberek figyelmét a Twitter-oldalán. 

Mint írta, mélyen csalódott a Take That énekesében, Howard Donaldban, mert nem elég, hogy homofób és transzfób bejegyzéseket kedvel, mindeközben a Pride fesztiválok rendszeres fellépője.

„Az LMBTQ-közösség hívta életre a zenekart, és nem, nem csak akkor vagy homófob és transzfób, ha más a véleményed” – írta.

Donald az eset után bocsánatot kért, és törölte Twitter-fiókját.

Az énekes közleményt adott ki az Instagramon, amelyben „hatalmas hibának” nevezte tettét. 

Óriási hibát követtem el, amikor kedveltem az LMBTQIA+-közösséget becsmérlő bejegyzéseket. Nagyon sajnálom, és tudom, hogy sokakat cserben hagytam. Emellett csalódtam magamban, és sajnálom, ha tettemmel kárt okoztam másokban. Nyilvánvalóan sokat kell tanulnom, ami most az elsődleges feladatom lesz

– írta.

A Take That énekese a jövő hónapban lépett volna fel egy Pride fesztiválon, azonban a Nottingham Pride szervezői közleményt adtak ki az ügyben, amely szerint nem engedik színpadra az énekest.