Amanda Bynes elhagyta a pszichiátriát

2023.07.01. 15:38
Kiengedték a pszichiátriáról Amanda Bynest, a 37 éves színésznőt, aki idén már második alkalommal került be oda. Ezek után mindennap tartani fogja vele a kapcsolatot egy egészségügyi szakember.

Amanda Bynest egy jelentés szerint két hét után kiengedték a pszichiátriáról. A színésznő péntek este térhetett haza, és kapott egy tervet, amit követnie kell, hogy biztosítsa, a gyógyulása sikeres legyen – mondták el a TMZ-nek a források.

Az orvosok úgy érezték, hogy a bipoláris zavarral élő Nickelodeon-sztár figyelemre méltó fejlődést ért el a kórházi tartózkodása alatt, és mostantól újra képes lesz az önálló életre. 

Egy egészségügyi szakember azonban továbbra is naponta fogja ellenőrizni Bynest, hogy megbizonyosodjon róla, a színésznő tartja magát a felépülési tervéhez.

A pszichiátriai megfigyelését a múlt héten hosszabbították meg, miután szerettei továbbra is aggódtak a biztonságáért, ezért a 72 órás megfigyelés befejezése után az orvosok további egy teljes héttel meghosszabbították a bennlétét. A pszichiátriára pedig úgy került be, hogy családja egyre jobban aggódott érte, így kihívták rá a rendőröket, akik őrizetbe vették, és pszichiátriai vizsgálatot rendeltek el nála.

Amanda Bynes – aki nemrég szabadult a gyámság alól – kálváriája még márciusban kezdődött, amikor meztelenül mászkált Los Angelesben, majd a rendőrök találtak rá. Már napok óta az utcán élhetett, és telefon sem volt nála. Egyes források szerint az autóját március 15-én vontatták el, mivel kifogyott belőle a benzin, így otthagyhatta, és tömegközlekedéssel, illetve stoppolással mehetett egyik pontból a másikba a városban. Elfogása után Bynest 72 órás pszichiátriai megfigyelés alá helyezték, és csak két hónapja engedték ki.

Mint ismert, a színésznő mentális problémái miatt még 2013-ban ideiglenesen az édesanyját nevezték ki a gyámjává, majd 2014 októberében véglegesítették is azt. Bynes viszont szabadulni szeretett volna a gyámságból, amit a szülei is támogattak. Végül a bíróság márciusban mondta ki, hogy újra önállóan rendelkezhet a saját élete felett. A helyzetét ugyanakkor nem könnyíti meg, hogy a családtagjaival már nemigen tartja a kapcsolatot. A vőlegénye, Paul Michael január óta nem él együtt vele, így Amanda magára maradt.