Tíz perc alatt 62 hot dogot evett meg egy férfi, a „sportág” koronázatlan királya

2023.07.05. 11:51
Joey Chestnut a függetlenség napja alkalmából tartott Nathan’s hot dog evő versenyen 10 perc alatt 62 hot dogot evett meg, ezzel mindenkit maga mögé utasított.

A Nathan’s hot dog evő versenyt július 4-én, a függetlenség napján rendezték meg. Az esemény több ezer embert vonzott a New York állambeli Coney Islandre, annak ellenére, hogy hatalmas vihar sújtotta a térséget. Az időjárás miatt az is kétséges volt, hogy egyáltalán megtartják-e a versenyt.

Az első helyet Joey Chestnut szerezte meg, aki tíz perc alatt 62 hot dogot evett meg. Utólag azt mondta, hogy az egész napja érzelmi hullámvasút volt a zord időjárás és amiatt, hogy nem voltak biztosak benne, versenyezhetnek aznap.

Chestnut 2005-ben kezdett versenyezni, és azóta 17 alkalomból 16-szor nyert, 2015 óta pedig egyszer sem veszített. Legjobb teljesítményét két évvel ezelőtt érte el, amikor 76 hot dogot fogyasztott el – számolt be erről a CNN.

Chestnut azt mondta, hogy csalódott volt, amiért ezúttal nem sikerült több hot dogot legyűrnie, de azt mondta, hogy a jövőben új kihívások elé állítja testét. Beszélt arról is, hogy ezek a versenyek mennyire megterhelik a szervezetet.

Körülbelül négy napba telik, mire igazán normálisnak érzem magam, és a verseny utáni első 12 órában nagyon rosszul leszek. De hajlandó vagyok ezen keresztülmenni, mert ez csodálatos verseny

–  nyilatkozta Chestnut.

Geoffrey Esper szerezte meg a második helyet 49 hot doggal, az ausztrál James Webb pedig a harmadik helyen végzett 47-tel.

A nők között Miki Sudo lett bajnok, 39 és fél hot dogot evett meg, ő sorozatban 9. alkalommal nyert.

A hagyományos tízperces vetélkedő 1980-ban kezdődött, és holtversenyben kilencen végeztek az első helyen.