Megszületett Boris Johnson kilencedik gyermeke

2023.07.11. 16:57
A 35 éves Carrie Johnson tavasszal jelentette be, hogy ismét várandós, és férjével, Boris Johnsonnal harmadik közös gyereküket várják. A volt brit miniszterelnök mostanra összesen kilenc gyermek édesapja lett. A legifjabb Johnson három keresztnévvel is büszkélkedhet, amelyek közül az egyik rendkívül szokatlan.

Boris Johnson korábbi brit miniszterelnök felesége, Carrie Johnson közösségi oldalán közölte, hogy megszületett harmadik gyermeke. 

Üdvözlünk a világban, Frank Alfred Odysseus Johnson, aki július 5-én született reggel 9.15-kor

– írta, majd a meglehetősen szokatlan Odisszeusz névre utalva hozzátette, „találjátok ki, hogy melyik nevét választotta a férjem”.

Boris Johnson felesége arról is írt, hogy két nagyobbik gyereke nagyon örül kistestvérük érkezésének, valamint megköszönte a szülésben segédkező egészségügyi dolgozók munkáját. Végül követőitől kért tanácsot:

tud valaki ajánlani valami jó sorozatot, amelyet szoptatás közben nézhetnék? Itt az ideje egy italnak

– zárta bejegyzését Johnson.

Boris és Carrie 2019 végén jegyezte el egymást, és 2020 áprilisában köszöntötték első gyermeküket, Wilfred Lawrie Nicholast. Meghitt, szinte titkos esküvői szertartás keretében házasodtak össze a Westminster-székesegyházban 2021 májusában. Második gyermekük, Romy lányuk 2021 decemberében jött világra. 

KAPCSOLÓD

A volt miniszterelnöknek és második feleségének, Marina Wheelernek – akitől 2018-ban vált el – négy közös gyermeke van: a 27 éves Lara Lettice, a 25 éves Milo Arthur, a 23 éves Cassia Peaches és a 21 éves Theodore Apollo. Apjuk harmadik esküvőjén – Carrie-vel – egyikük sem jelent meg .  Boris Johnson emellett további két házasságon kívüli gyermeke is van. A pontos számot hivatalosan senki sem erősítette meg. 

Boris Johnson júniusban mondott le parlamenti mandátumáról, miután a képviselők által vezetett titoktartási jelentés azt vizsgálta, hogy a volt brit miniszterelnök félrevezette-e a parlamentet a Downing Street-i össznépi lerészegedéssel kapcsolatban.