18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kevin Spacey: Nem volt varázspálcám, hogy ágyba csaljam az embereket

2023.07.15. 09:59
Kevin Spacey Oscar-díjas színész továbbra is tagadja az ellene felhozott vádakat, miszerint éveken át szexuálisan zaklatott férfiakat. Pénteki tárgyalásán az egyik férfi azzal vádolta, hogy úgy megragadta péniszét, hogy felkiáltott fájdalmába.

Mint arról írtunk, Kevin Spaceyt tavaly májusban vádolták meg szexuális zaklatással. Annak ellenére, hogy 2022-ben már megnyert egy pert, idén újabb három indult ellene szexuális zaklatás vádjával. Ahogyan az Index korábban közölte, a színész elleni per azon időszakot öleli fel, amikor Londonban élt huzamosabb ideig, mivel az Old Vic Színház művészeti igazgatója volt. 

Pénteki tárgyalásán hangsúlyozta, igazgatói befolyását sosem használta arra, hogy férfiakat kényszerítsen szexuális tevékenységre. Úgy fogalmazott: „Sosem volt olyan hatalmat adó varázspálcám, amellyel ágyba kényszerítettem volna az embereket”. A Southwark koronabíróságon az Oscar-díjas színész többek között azt a vádat is tagadta, hogy az „ágyékfogás” a védjegye lenne.

A színész beismerte, hogy időnként gyakran váltogatta partnereit, ugyanakkor úgy véli, ez még nem jelenti azt, hogy rossz ember lenne. 

A bíróság közölte, Spacey-t összesen 12 vád érte: hét szexuális zaklatás, három szeméremsértés és két beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való kényszerítés.

Gyakran jött ki a béketűrésből

A The Guardian szerint a tárgyaláson Spacey időnként idegesnek tűnt, gyakran a bírónak kellett ráparancsolni, hogy válaszoljon a neki szegezett kérdésekre. Az egyik férfi azzal vádolta a színészt, hogy tapogatta, míg egy másik szerint Spacey orális szexet kezdeményezett vele, míg ő aludt. Spacey úgy reagált:

Romantikus helyzetben voltunk. Nem tudom, ki tette meg az első lépést, de közös megegyezéssel történt minden. Nem aludt el, és én nem végeztem rajta orális szexet, miközben ő aludt

– mondta.

Egy másik férfi azt állította, hogy Spacey-vel Elton John bulijára tartottak autóval, amikor a híres színész olyan erővel megragadta a péniszét, hogy majdnem karamboloztak. Spacey ezt is cáfolta:

Soha nem ragadtam volna meg senkinek a péniszét olyan erősen, hogy kiabáljon.

Az érintett férfivel való kapcsolatáról elmondta, „Volt benne szexualitás, de valójában soha sem szexeltünk” – mondta.

Egy másik vád szerint Spacey megragadta egy férfi ágyékát a cotswoldsi nyaralójában. A színész azt beismerte, hogy együtt füvezett a férfival, de mint mondta, más nem történt. Elmondása szerint általában van nála egy-egy joint. „Szeretek betépni és kicsit elszállni” – tette hozzá.

„Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”