Hatalmasat ment a Barbie a mozikban, de az Oppenheimernek sincs mit szégyellnie

2023.07.22. 15:09
Elkezdődött az elmúlt évek egyik legnagyobb kasszasikercsatája, ami annak köszönhető, hogy egy napon kezdték el a mozikban vetíteni a Barbie és az Oppenheimer című filmeket. Mindkét film nagyon erősen kezdett a nyitó hétvégén, de a Barbie lesz az egyértelmű győztese a versenynek.

A Warner Bros. Barbie című filmje 22,3 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál a csütörtöki előzetesek alapján. A Universal Oppenheimer című filmje 10,5 millió dollárt hozott az előzetesekben.

A Barbie előzetes bevétele a nyári kasszasikerek közül a legnagyobb, és megdöntötte A galaxis őrzői 3. részének eddigi legjobb, 17,5 millió dolláros bevételét.

A nyári filmes leszámolás azonban, úgy tűnik, nem lesz szoros verseny, hiszen Greta Gerwig és Margot Robbie filmje várhatóan hatalmas, jóval 100 millió dollár feletti bevételt hoz majd a nyitó hétvégén, egyes becslések szerint akár 140 millió dollárt is, köszönhetően a hatalmas marketingtevékenységnek.

A nagy előzetes bruttó bevétel azt sugallja, hogy a nyitó hétvége közelebb lehet az előrejelzések felső határához.

Az Oppenheimernek pedig 75 millió dollár körüli bevételt jósolnak a nyitó hétvégén. Ezt a filmet 3150 moziban játsszák világszerte, míg a Barbie filmet 4243 helyen. Mindkét film szép profitot fog termelni a Variety szerint; a Barbie költségvetése 145 millió dollár volt, az Oppenheimer pedig összesen 100 millió dollárba került.

A Barbenheimer-jelenségről itt, az Oppenheimer című filmről itt, a 64 éves, megosztó Barbie baba történetéről pedig ebben a cikkünkben írtunk részletesen.