Visszatért Turi Lajos, az éjszaka egykori királya

2023.08.03. 11:40
Turi Lajos ötven év éjszakai élet után egyik pillanatról a másikra tűnt el a nyilvánosság elől. Hosszú évekig nem lehetett hallani róla, de nemrégiben a Klubrádió technikusi stáblistáján tűnt fel a neve.

Turi Lajos, művésznevén Lui, a reszelős hangú énekes, ötven éven át uralta az éjszakákat. Karrierje 1981-ben indult el, amikor Cserháti Zsuzsával énekelt együtt a Moulin Rouge-ban – írja a Story magazin

A művész elárulta, azért vonult vissza hirtelen az éjszakai életből, mert számára a családja a legfontosabb. Elmesélte az esetet, amikor egyszer hazafele vezetett, és majdnem elaludt a volánnál. Ez ébresztette rá arra, hogy ideje maga mögött hagyni ezt az életformát.

Visszavonulását követően ritkábban ugyan, de vállalt fellépéseket.

Feleségével 42 éve vannak együtt, és elmondása szerint a mai napig fülig szerelmesek egymásba. Hat gyerekük született az évek alatt, öt lány és egy fiú. A zenész úgy fogalmazott,

számomra a család a legfontosabb, például az, hogy jó minőségben el tudjam őket tartani, a gyerekeimet taníttassam. Amíg az éjszakában dolgoztam, sok pénzt kerestem.

Ma már nyugdíjas éveit tölti, emellett néhány éve a Klubrádió technikusi stábját erősíti szakmai tudásával.