Szőke Zoltán akkora bizniszt csinált a munkahelyén, hogy el is köszöntek tőle

2023.08.17. 18:21
Szőke Zoltán színész, a Barátok közt-sorozat Berényi Miklósa kicselezte az Erdőkertesi Faluház és Könyvtárat, így két munkahelye volt, azonban amikor kiderült, nem hosszabbították meg intézményvezetői megbízatását – közölte a Facebook-oldalán az Erdőkertesi Önkormányzat.

Szőke Zoltán, az Erdőkertesi Faluház és Könyvtár megbízott intézményvezetője ez év április 30-án megszüntette Bajáki Bernadett munkaviszonyát az intézményben, majd két nappal később, május 2-án tanácsadói szerződést kötött vele.

Eközben Kerepes Város Önkormányzatának képviselő-testülete május 25-i ülésén Bajáki Bernadettet a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetőjének választotta. A Kerepesi Művelődési Ház hivatalos Facebook-oldalán június 2-án közzétett videóban Bajáki Bernadett intézményvezetőként, Szőke Zoltán pedig művészeti vezetőként mutatkozott be. Ezt a felvételt látta az Erdőkertesi Önkormányzat is, amely nagyon meglepődött.

Az egyikük itt lett volna 8 órában vezető, mellette Kerepesen 8 órában tanácsadó, a másikuk Kerepesen lett volna 8 órában vezető, Erdőkertesen 8 órában tanácsadó.

Az Erdőkertesi Önkormányzat még költségtérítéssel és munkaidő-kedvezménnyel is támogatta Szőke Zoltánt és Bajáki Bernadett-tet, hogy elvégezzék azt a tanfolyamot, amely az intézményvezetői pályázathoz szükséges végzettséget adta. 

Az erdőkertesi képviselő-testület június 27-i ülésén Szőke Zoltán megbízott intézményvezetői megbízatását nem hosszabbította meg, de közművelődési munkatársként folytathatta volna munkáját a faluházban.

Az új intézményvezető Szurdi Miklós lett, aki felkérte új feladatokra, és megkérdezte, hogyan kívánja megosztani munkaidejét az erdőkertesi és a kerepesi 8-8 órás állása között.

Szőke Zoltán a kerepesi tanácsadói 8 órás munkavégzést jelölte meg.

Ezt követően Szőke Zoltán munkaviszonya a felek közös megegyezésével október 13-i hatállyal megszűnik, a munkáltató a munkavégzés alól mentesítette.