Guinness-rekordot döntött egy ugrókötelező macska

2023.08.19. 09:36
Egy 13 éves Missouri állambeli macska megmutatta ugrókötelezési képességeit, és Guinness-rekordot döntött azzal, hogy 1 perc alatt kilencszer ugrotta át a kötelet. Minderről videó is készült.

A KitKat névre keresztelt macskát gazdája Trisha Seifried idomította be az ugrókötelezésre. A közös munka olyan jól alakult, hogy a négylábú Guinness-rekordot döntött, ugyanis képes 1 perc alatt kilencszer is átugrani a kötelet – írja az UPI hírügynökség. 

Nem kellett sokáig tanítgatni a cicát: gazdája elmondása szerint már 6 hónap után közönség elé is tudta vinni ugrókötelező macskája produkcióját.

Seifred azonban fontosnak tartotta kiemelni: macskája már idősebb korban van, így már figyelni kell arra, hogy ne erőltesse meg magát túlzottan.

A kötélugrás egyértelműen a leglenyűgözőbb trükkje, azonban a kora miatt az ugrálást a minimumra szorítjuk. Azt mondanám, hogy a kedvenc trükkje most a pacsizás, imád pacsizni a rajongóival a rendezvényeken

– mondta KitKat gazdája. A macska rekorddöntéséről a Guinness World Records egy videót is feltöltött a YouTube-ra.

A nő egy állatoknak fenntartott tehetséggondozót üzemeltet, amelynek KitKat is a része. A macskával részt vehettek a friskies macskeledel közösségi médiás kampányában, valamint meghívást kaptak Jimmy Kimmel műsorába is.