Dua Lipa: Az egyetlen baba, akire gondolok, az az új albumom

2023.08.26. 15:12
A többszörös Grammy-díjas énekesnő, Dua Lipa egy interjúban kijelentette, egyelőre nem szeretne édesanya lenni. Mint mondta, hálás azért, hogy a mai nők eldönthetik, akarnak-e gyereket, és ha igen, akkor mikor. Hozzátette, számára csak egyetlenegy baba létezik, az új albuma.

Dua Lipa a Vogue France-nak adott interjújában kijelentette, habár nem zárja ki azt, hogy a jövőben egyszer édesanya lesz, azonban az anyaság most nem szerepel a tervei között.

 Az egyetlen baba, akire gondolok, az az új albumom

– mondta a 28 éves énekesnő. Hozzátette, bőven megfelel neki, ha a rajongói anyja lehet, és hálás, amiért minden idejét szenvedélyeire összpontosíthatja.

„Tudni fogom, amikor eljön a megfelelő pillanat, de most más prioritásaim vannak. Szeretném továbbra is a legtöbbet kihozni a fiatalságomból” – mondta Dua Lipa, aki hangsúlyozta, hogy szerinte tiszteletben kell tartani a nők döntéseit. 

A riporter ugyanis arról beszélt az énekesnőnek, hogy habár évezredeken át természetesnek tartották, hogy a nők anyák lesznek, manapság azonban egyre többen kérdőjelezik ezt meg. Példaként említette, hogy több barátnője is van, aki nem biztos abban, hogy akar gyereket.

Ezzel kapcsolatban arról kérdezte Lipát, hogy vajon a borús jövőkép-e az oka a nők bizonytalanságának.

Persze, a modern világ őrült. De ezen túlmenően úgy gondolom, hogy a nők olyan pozíciót vívtak ki maguknak a társadalomban, ami korábban tiltott volt. És mégis, eltűnt-e a gyermekvállalási vágy? Azt hiszem, a nők a saját tempójukban akarják csinálni a dolgaikat, és nem akarnak bűntudatot érezni, amiért magukra gondolnak

– jelentette ki az énekesnő.

Dua Lipa arról is beszélt, hogy szerinte a homofóbia és a transzfóbia a nőgyűlölet „szomszédai”, ezért a feminizmus mellett elkötelezett támogatója az LMBTQ-mozgalomnak is.