Még autót vezetni is megtanult a békési fiatal, aki lebénult egy rossz ugrás miatt

2023.08.26. 08:30
A most 19 éves fiú még 2020. június 20-án nyerte meg a békés vármegyei focibajnokságot, amit egy fürdőzés követett. Ekkor egy fejes kis híján mindennek véget vetett: a fiú több csigolyája is megsérül, az orvosok csupán egy százalékot adnak annak, hogy újra járhat majd. Most azonban azt mondta egy interjúban, hogy nagyon jól halad a rehabilitációja.

A 19 éves Thuróczy Áron – aki TikTok-ról is ismerős lehet – egy elhibázott fejes miatt került kerekesszékbe, pedig elmondása szerint mindene volt a sport. A foci mellett MMA-edzésekre is járt.

Bevertem a fejemet, az 5-ös csigolyám szilánkosra robbant. Azonnal lebénultam, már a víz alatt. Fel akartam állni, mert amikor beugrottam, egy nagyon erős ütődést éreztem a fejemen. Nem bírtam, nem mozgott a lábam, megpróbáltam kézzel kitolni, akkor nem mozgott a kezem se. Tudtam, hogy itt vége

– nyilatkozta a Tényeknek a súlyos balesetről.

A csapattársak mentőt hívtak, a kórházban azonban kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint gondolták.

Az ötös csigolyám szilánkosra robbant, a hatos repedt, és a tüdőm teli volt vízzel, iszappal, hínárral, mindennel. Azt szívni kellett, és kérdéses volt, hogy a tüdőm túléli-e, lélegeztetőgépen kell-e éljek életem végéig vagy nem

– tette hozzá.

A kórházban aztán két hétig lélegeztetőgépen volt, amit egy hat hónapos rehabilitáció követett, akkor még az sem volt biztos, hogy a kezét mozgatni tudja-e majd. De a fiú ebbe nem akart belenyugodni, így otthonra is egy kis edzőtermet alakítottak ki számára, ahol azonnal nekiállt az otthoni rehabilitációnak.

Azóta a kezét valamennyire már tudja mozgatni, de a lábát még nem. Mindeközben 50 ezer követője lett a TikTok-on, és a fiú egy átalakított Volkswagen autón vezetni is szokott, sőt lányokkal is ismerkedik. Állítása szerint kevesebben kosarazzák ki, amióta kerekesszékes. 

Az Áronnal készült riportot itt lehet megtekinteni: