Nyugtalanító részletek derültek ki Michael Jackson boncolási jegyzőkönyvéből

2023.09.03. 20:19
Michael Jackson nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyvéből számos nyugtalanító részlet derült ki az énekes halála előtti állapotáról.

Michael Jackson 2009 júniusában 50 évesen halt meg Los Angeles-i villájában. Halálát egy vényköteles gyógyszer miatti szívleállás okozta, de a boncolási jegyzőkönyvéből több nyugtalanító részlet is kiderült – írja az Express.

A jegyzőkönyvben az olvasható, hogy a sztár testét hegek borították, és az énekes karjain mindenütt sebek voltak, amelyeket feltehetően a krónikus álmatlanság leküzdésére szedett gyógyszerek okoztak.

A CSÍPŐJÉT, A COMBJÁT ÉS A VÁLLÁT SZÚRÁSNYOMOK, A NYAKÁT, A KARJÁT ÉS A CSUKLÓJÁT PEDIG HEGEK BORÍTOTTÁK.

Az orvosok később arra a következtetésre jutottak, hogy ezek közül sok a különböző műtétekből származik.

Az énekes különböző szépészeti beavatkozásokon is átesett, többek között rózsaszínre tetováltatta ajkait, és volt a fejbőrén egy kopasz folt, amelyet tetoválással sötétítettek el, hogy egybeolvadjon a hajvonalával, míg a szemöldökét feketére tetoválták, hogy illeszkedjen frizurájához.

Mint kiderült, halála előtt a sztár borzalmas állapotban volt.

Csont és bőr volt, a haja kihullott, és csak tablettákat evett már, mielőtt meghalt

– mondta egy, az énekeshez közel álló forrás a The Sunnak.

Christopher Rogers, a boncolást felügyelő orvos megállapította, hogy Jackson vitiligóban szenvedett, ami egy pigmenthiányos foltokkal járó, gyógyíthatatlan rendellenesség.

Védjegyévé vált fehér zokniját pedig valószínűleg azért viselte, hogy rejtegesse bőrkeményedését és súlyos gombás fertőzését.

Az a tény, hogy Michael lábai ilyen rossz állapotban voltak, annak a jele volt, hogy nemcsak ő maga hanyagolta el magát, hanem a körülötte lévők sem figyeltek oda a jóllétére

– nyilatkozta Jackson orvosa, Conrad Murray.

Murray-t gondatlanságból elkövetett emberölés miatt négy évre börtönbe zárták, amiért helytelenül adta be az énekesnek a gyógyszert, bár továbbra is fenntartja ártatlanságát.