Reagált a Wizz Air, miután egy részeg utas a folyosóra vizelt Budapestre tartó járaton

Nem mindennapi történetet osztott meg az Utazómajom egyik olvasója a portállal, történt ugyanis, hogy a Wizz Air Máltáról Budapestre tartó járatán az egyik részeg utas a felszállás után próbált meg eljutni a vécére, de kevés sikerrel.

Kellemetlen történetről számolt be az Utazómajom, ami a Wizz Air Máltáról Budapestre tartó járatán történt, ami „szokásosan, másfél órás késéssel, kedves személyzettel és jó kedvvel indult”. Az idilli állapotot egy alkoholmámorban úszó utas rontotta el, aki felszállás előtt eszmélt rá, hogy pisilnie kell.

Ezzel a lendülettel elindult a gép végébe, ám mivel a gép már felszállásra kész volt, a személyzet megpróbálta visszatessékelni. A férfi nem tágított, „mindjárt behugyozok” felkiáltással adta a személyzet és az utastársai tudtára, hogy a szükségletei kielégítésével egy percet sem várhat.

Végül a hátsó személyzeti helyek egyikére sikerült leültetni, de amint a gép a levegőbe emelkedett, azonnal felállt és ismét a mosdó felé vette az irányt. Az övek becsatolását jelző tabló még világított, nagy turbulencia volt, a férfit pedig ekkor már a teljes személyzet körbevette, így trágár ordibálásba kezdett. Videóra vették az urat és a rendőrséggel fenyegették.

Az utasok a rögtönzött show-t nézve arra gondoltak, hogy ebből visszafordulás lesz, de mindenki megkönnyebbült, amikor csak bepisilés lett a vége – fogalmazott a portál beszámolójában. Az utas a hátsó folyosót és a mosdók területét is megjelölte. Később átöltözött, és az út hátralévő részét csendben, a helyén ülve töltötte, leszálláskor azonban a rendőrség fogadta.

Reagált a Wizz Air

24.hu kérdésére a Wizz Air is megerősítette a történteket. Mint írták,

a társaság a szeptember 19-i, Máltáról Budapestre tartó járatán egy utas felszállás közben, a saját biztonságát is veszélyeztetve használni akarta mosdóhelyiséget, eközben pedig inzultálta és sértegette a WIZZ kollégáit és megrongálta a repülőgép berendezésének egy részét. A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el az utassal szemben, majd a budapesti landolást követően a repülést megzavaró utast rendőri kíséret várta. A repülőgép berendezésének megrongálása miatt a Wizz Air ezen túl saját hatáskörében szabálysértési eljárást kezdeményez az érintett utassal szemben.

Hozzátették, „a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép”.