Tovább büntetik Harry herceget és Meghan Markle-t

2023.09.25. 13:42
Miután fia elutasította III. Károly király olajágajánlatát, a brit uralkodó úgy határozott, hogy a párnak mostantól engedélyt kell kérnie, ha a királyi birtokon szeretne tartózkodni.

III. Károly készen állt volna, hogy a nagy nyilvánosság előtt is megbocsásson fiának, amiért kritizálta családjukat. A brit uralkodó olajágajánlatát – ami azt jelentette volna, hogy Harry és Meghan a balmorali kastélyban szállnak meg – visszautasította a herceg. 

Harry herceg elmondása szerint jobb szeretett volna a Windsor kastélyban megszállni, „vagy bárhol máshol a királyi birtokon”. A windsori látogatást azért tartotta volna előnyösebbnek, mert így meglátogathatta volna II. Erzsébet egykori királynő sírját is, azonban ezt elutasították – írja a The Sun.

A 39 éves férfinak azt mondták, neki is be kell jelentenie és hivatalos kérelmet kell benyújtania, ha a jövőben szobát szeretne családja kastélyaiban. A herceg – aki májusban elvesztette a brit rendőrség védelmére benyújtott pályázatát –

kénytelen volt egy szállodában tölteni az éjszakát, ami megnehezítette a biztonsági intézkedéseket.

Harrynek sikerült meglátogatnia nagymamája sírját, aki férje, Fülöp herceg mellett van eltemetve. Ezután a németországi Invictus Játékokra utazott, és mindössze 24 órát töltött brit földön.