Újra munkába lendül Hollywood

2023.09.28. 08:28
Végleg lezárult a hollywoodi írósztrájk, így ismét beindulhat a termelés a filmipar központjában. A „Star Trek”-től a „Superman: Legacy”-n és az „Abbott Elementary”-n át a „Wednesday”-ig minden stúdiónak, hálózatnak és streamernek vannak olyan kiemelt filmes és televíziós projektjei, amelyek reményeik szerint gyorsan újra a fejlesztés vagy a gyártás útjára léphetnek. A közönség nem tud csak ismétlésekből élni.

Több filmes projekt esetében is folytatódhat a gyártás előkészítése. A Paramount, a Warner Bros. és az Universal filmstúdiók is nekiláttak, hogy folytathassák kasszasikernek szánt filmjeik előkészítését – írja a Variety.

A termelés közelgő áradata valódi logisztikai rémálmot fog okozni a termelési vezetők és mindenki más érintett számára. Egyrészt kihívást jelent majd a hangszínpadok és a forgatási helyszínek megtalálása. Egyes stúdióvezetők brutális versenyt jósolnak a legnagyobb tehetségekért.

Amint vége mindkét sztrájknak, mindenki ugyanarra az öt rendezőre és négy sztárra fog pályázni

– mondja egy produkciós vezető. „Míg a sztrájk előtt a forgatási menetrendek lépcsőzetesek voltak, addig most mindenki egy csomó filmet és sorozatot fog pontosan egyszerre gyártásba adni.”

Többek között az HBO és a Netflix is tervez visszatérni a legnagyobb közönségkedvencekkel. Előbbi újra Westerosba kívánja utaztatni nézőit a Sárkányok háza legújabb évadával, utóbbi pedig a Wednesday legújabb, valamint a Stranger Things záró évadával tervez jelentkezni.

A gyártás újraindításának őrült rohanása gyorsan lecsenghet, ahogy a stúdiók, a hálózatok és a streamingszolgáltatók csökkentik a fejlesztés alatt álló projektek számát, és Hollywoodnak újra sikerül alkalmazkodnia az alapvetően megváltozott üzletághoz. 

„Beszéltem néhány menedzserrel, és sok író, rendező, producer abban reménykedik, hogy csak úgy beáramlanak majd a hívások és az üzletkötések” – mondja Elsa Ramo, a Ramo Law ügyvezető partnere és ügyvédje, aki az Imagine Entertainment és a Skydance cégeket képviseli.

Úgy gondolom, a képviselők mindenütt igyekeznek visszafogni ügyfeleiket és elvárásaikat, de ez nem feltétlenül megvalósítható jelen helyzetben

– tette hozzá.