Elon Musk eltiltotta gyermekeit az anyjuktól, és pereskedni kezdett

2023.10.07. 10:02
A múlt héten derült ki, hogy Claire Boucher, ismertebb nevén Grimes beperelte Elon Muskot közös gyermekeik felügyeleti jogaiért. Most azonban kiderült, hogy először valójában Musk perelte be az énekesnőt ugyanezen ügyben.

A Tesla vezérigazgatója szeptember 7-én perelte be volt párját a gyerekfelügyeleti jogok miatt – tudta meg az Insider. A portál információi szerint a milliárdos ezt követően azzal vádolta a nőt, hogy azért költözött el Kaliforniába, hogy elkerülje a texasi bíróságok hatókörét.

A beadványok szerint Musk azt mondta, hogy jó kapcsolatot szeretne kialakítani közös gyermekeikkel, ezért fordult a bírósághoz. Musk keresetét szeptember 13-án kézbesítették Grimesnak, ő pedig szeptember 29-én nyújtotta be a saját keresetét Musk ellen, amelyben egy „szülői kapcsolat létesítésére irányuló kérelmet” nyújtott be a kaliforniai bíróságra.

Page Six szerint a kérelem célja az volt, hogy a bíróság azonosítsa a gyermek törvényes szüleit, ha azok nem házasok. Musk azonban nem válaszolt Grimes petíciójára, így az énekesnő egy azóta törölt Twitter-bejegyzésben könyörgött Musknak: engedje meg neki, hogy láthassa a fiukat, vagy válaszoljon az ügyvédjének.

Se veled, se nélküled kapcsolatok

Mint írtuk, legjobb tudomásunk szerint jelenleg tíz gyermeke van Elon Musknak: öt Justine Wilsontól, három az énekesnő Grimestól és további kettő a Neuralink ügyvezetőjétől, Shivon Zilistől. Idősebb gyermekei, azaz az ikerpár Vivian és Griffin, illetve hármas ikrei, Kai, Saxon és Damian kitűnően teljesítenek a matematika és a természettudományok terén.

A milliárdos vállalkozó családja szerint Elon Musknak általában se veled, se nélküled kapcsolatai voltak, ugyanis szerintük a férfi egy igazi balhémágnes.

Nagyon szomorú, hogy Elon azokba az emberekbe szeret bele, akik gonoszak vele. Nem kérdés, hogy gyönyörűek, de van egy nagyon sötét oldaluk, és Elon tudja, hogy tönkreteszik

– mondta erről a testvére, Kimbal.

Grimes elmondása szerint Musknak van egy démoni oldala, amely hatására nem mutatja a jelét az empátiának, de ennek ellenére tud igazán szeretni is. Ezzel kapcsolatban Musk édesanyja, Maye említett egy esetet, amikor a milliárdos gyermeke, Nevada haldoklott – majd 10 hónapos korában elhunyt –, és ő úgy sírt, mint egy kisgyerek.

Ugyanakkor tény, hogy Musk sem viselkedik mindig megfelelően a választottjaival – ahogy fentebb írtuk, Grimesnak például nem engedte meg, hogy lássa közös fiukat.