Majka Tóth Gabinak: Úgy beszélsz hozzám, mint Horn Gyula

TIM 1209
2023.10.08. 07:34
Szombat este már élő adásban izgulhattunk a Sztárban sztár leszek! versenyzőiért. A tehetségkutató műsorban Justin Bieber, Missy Elliott, Jason Derulo és Loreen is életre kelt. Végül Daróczi Bence és Csonka Mike búcsúzott a műsortól.

A Sztárban sztár leszek! negyedik évadának újítása, hogy a mesterek idén nem három, hanem négy versenyzővel vágtak neki az élő show-nak. Bár az is igaz, hogy a plusz egy főnek nem sokáig örülhettek. A szombati műsorban Majka és Köllő Babett tanítványait párba állították, hogy aztán farkasszemet nézzenek egymással. Így párbaj szituációban dőlt el, hogy melyikük jut tovább. Először a nézők döntöttek, hogy egyenes ágon ki mehet tovább, a végső döntést aztán a mestereknek kellett meghozniuk: ki maradjon a műsorban, és ki menjen haza.

Ilyen még sosem volt: dupla show-s hétvége 

Till Attila egy M&M's-be mártott öltönyben nyitotta meg a show-t a tőle megszokott laza stílusban. Mintha csak a barátaihoz érkezett volna. A zsűri bemutatása után Tilla egyből kiszúrta és megjegyzésekkel bombázta a mesterek öltözetét. Az élő show-ra nemcsak a szabályok, hanem Pápai Joci is megváltozott: megvált göndör fürtjeitől. Tilla meg is jegyezte: „Most beszéljünk Joci hajáról, rövid lesz, mert nincs sok.” „Úristen, mint a Megasztár válogatásán” – tette hozzá Tóth Gabi.

Elsőként Majka emberei jöttek. Karapancsev Kristóf és Engel-Iván Lili zúzós rockszámot hoztak magukkal. Kristóf a Limp Bizkit frontembere, Fred Durs bőrébe bújt, majd a Rollin' című slágerrel felperzselte a színpadot. Köllő szerint a versenyző műsorról műsorra meglepi a zsűrit. És akármit lehet neki adni. Számára az idei évad legnagyobb meglepetése. Joci és Gabi csatlakozott az előtte szólóhoz, aztán Majka is csak dicsérni tudta versenyzőjét.

Engel-Iván Lili feketébe öltözve először a zongora mögül, majd a színpadon élte át Evanescence Bring Me to Life című számát. Először Pápai értékelte a produkciót.

Nagy harcos vagy, Lili. Ne tévesszen meg senkit, hogy 15 éves vagy. Nagyon jó voltál, de picit túl volt énekelve a torkod, és ez most hallatszott.

Babett szerint csodálatos hangutánzás volt, de szerinte sem lehet megengedni, hogy a tartott hangok rovására túlvezérelje a hangját. Tóth Gabi szerint más volt a probléma, az énekesnő úgy érezte, hogy a versenyző nem töltötte meg tartalommal a dalt, mintha valami benne maradt volna. Szerinte nem lehet ennyire izgulni, egyszerűen élvezni kell. Joci vitába szállt az előtte szólóval, ragaszkodott az állításához, miszerint a versenyző túltolta, és elfogyott a hangja. Majka tiszta vizet öntött a pohárba, majd felidézte, hogy az adás előtt két órával bement a versenyzőjéhez, akit megkért, hagyja abba az ordítást. „Élő adás előtt két és fél órával egyszerűen nem szabad így beénekelni.”

Az értékelés után Karapacsev Kristóf visszament a színpadra, elindult a kétperces visszaszámlálás, amikor a nézők szavazhattak. A Majka-csapat első továbbjutója Kristóf lett, Lili pedig a veszélyzónába került.

Elcsúszott fejmikrofon

A folytatásban ismét Majka versenyzői jöttek, a második párbaj tematikáját a Grammy-díjasok adták. Daróczi Bence Justin Biebert alakította, akitől a Sorryt énekelte. Tóth Gabi szerint ez volt a legjobban előadott Bieber-dal, amit eddig a műsor alatt hallott, bár azt is megjegyezte, hogy a mozgásban akadtak gondok. Szerinte a srácnak lazábbnak kellett volna lennie. Babett is arra biztatta, hogy legközelebb legyen bátrabb a színpadon. 

Majka hangot adott annak, amit a tévé előtt ülve is tapasztalni lehetett: az előadásból alig lehetett hallani valamit. Legfőképp akkor, amikor Bence fejhangon énekelt. Ennek oka az volt, hogy a fejmikrofonja elcsúszott. A mestere szerint ez rányomta bélyegét a produkcióra, mert így nem volt elég hangos, ennek ellenére megdicsérte a versenyzőjét. 

Eztán Szologjan Edgár következett, aki terepszínű ruhában Missy Elliottot formálta meg. A zsűri szerint inkább macsós, mint csajos volt a produkció. Gabi szerint Edgár nem engedte el a magas minőségű szintet, a hangutánzást is méltatta, bár a mozgás szerinte nem volt túl nőies. „Mint egy smasszer” – viccelődött Babett. „Nulla nőiesség”, folytatta Majka.  

Ne beszéljünk már nőkről, az eredeti előadó is inkább férfi 

– vágott közbe Pápai Joci, akivel Majka nem értett egyet, szerinte Missy Elliott cicáskodó, dögös csaj tud lenni. 

Azért én egy szép férfival hamarabb lefeküdnék, mint vele. Nagyon ronda nő.

– jegyezte meg Pápai, mire Köllő Babett csak annyit mondott: „Tilla, ez igazából a vallomások éjszakája.”

Az értékelést követően a kétperces szavazás következett. A nézők úgy akarták, hogy Szologjan Edgár menjen tovább. Ezután Majkán volt a sor, aki hosszas őrlődés után Engeli-Iván Lilit mentette meg. Elsőként így Daróczi Bence búcsúzott a műsortól.

A műsor második felében a Köllő Babett-csapat került a középpontba. A harmadik párbaj tematikáját a csajozós számok adták. Tasi Dávid Jason Derulót formálta meg. Gabi a mozgást emelte ki, méltatta, szerinte az előző produkciókhoz képest sokat fejlődött a versenyző. „Kemény munka lehetett” – mondta Gabi, miközben Majka felé fordult, igencsak nehézkes mozdulattal. Majkának sem kellett több, egyből megjegyezte: 

Úgy beszél hozzám, mint Horn Gyula

A jelenetet Tilla sem hagyta szó nélkül.

Úgy nézett ki oldalra, mint egy robotzsaru.

Az ítészek ezután Tasi Dávid testfelépítését elemezték. Majka szerint Dávid sokat fejlődött, nagy jövője van a műsorban, majd megjegyezte: „Joci, itt egy jó pasi a színpadon neked.” Pápai rögtön reagált, bár szavait nem mestertársának, hanem a versenyzőnek címezte: „Fölényesen jutsz tovább... Ilyen hassal meg mellkassal, mindegy. Továbbjutottál!” Babett megjegyezte, hogy Tasi azért hangutánzásban is remekelt. 

Kicsit ténfereg, színházat elenged

Csonka Mike Sean Kingstont alakította. Tóth Gabi megjegyezte, az este alatt addig ez volt a legstabilabb éneklés, a mozgás már nem nyerte el a tetszését. Majka szerint az énekesnek tudomásul kell vennie, hogy van egy stílus, amiben kiváló, de a verseny alatt minden műfajban jónak kell lenni. Babett megvédte a versenyzőjét, ő ezúttal is remek hangutánzást hallott. „Kérem szépen, az én csapatomnál hangutánzás folyik. Még egy kicsit ténfereg a színpadon, de majd megtaláljuk.”

Majd jött az a bizonyos két perc, amely után a nézők Csonka Mike és Tasi Dávid közül egyenes ágon az utóbbi versenyzőt juttatták tovább. Csonka a veszélyzónába került. 

A negyedik páros az Eurovízió tematikát kapta. Szentmártoni Norman Mans Zermerlöwként lépett színpadra. Pápai úgy vélte, ezen a színpadon másként történnek a dolgok, mint amit a versenyző megszokott. „Az eleje beragadt, de a végére megjöttél és szépen énekeltél. Gabi egyetértett Jocival, hozzátette, Normanban ott van az energia. Majka így fogalmazott:

El kell engedned a színházat. Az legyen, amit utánzol, de belőled is legyen kevés, amitől hátradőlhetünk. Bár lehet, hogy ezt mi sem tudjuk megcsinálni.

Nagy Alexa Loreen bőrébe bújt, akitől a Tattoo című dalt hozta. A svéd énekesnő 2023-ban második győzelmét érte el ezzel a dallal. És Alexa sem panaszkodhatott az értékelésnél. Mi több, az összes mester dicsérte a produkciót. Joci szerint a lány kinyílt a dalban, nem ijedt meg a nagy feladattól. Gabi is méltatta a látottakat-hallottakat, de megjegyezte: vannak még hibák, van hova fejlődni.

Ezt követően ismét a nézők értékeltek, ők Nagy Alexának szavaztak bizalmat, majd minden szem Babettra szegeződött, aki nehezen tudta eldönteni, melyik ujjába harapjon, Csonka Mike-ot vagy Szentmártoni Normant vigye tovább magával. Úgy érezte, mindkét versenyzővel a műsor végéig menetelhetne. „Próbálom sorolni az érveket, az ellenérveket, de ez egy lehetetlen szituáció.” Majd döntött: Szentmártoni Normannak szavazott bizalmat. Csonka Mike búcsúzott a műsortól.

A Sztárban sztár leszek! vasárnap este folytatódik, amikor Tóth Gabi és Pápai Joci versenyzőin lesz a sor, hogy kiharcolják a továbbjutást. 

(Borítókép: Balról jobbra: Majka, Köllő Babett, Tóth Gabi és Pápai Joci. Fotó: TV2)