Fekete Pákó sikeres magyar állampolgársági vizsgát tett

2023.10.20. 20:14
Fekete Pákó e-mailben tájékoztatta az Index szerkesztőségét, hogy sikeres magyar állampolgársági vizsgát tett. Mint írta, szerencséje volt, hiszen egyik kedvenc tételét húzta, amit el is énekelt a bizottságnak.

Lapite Oludayo, vagy ahogy mindenki ismeri, Fekete Pákó lapunknak megküldött üzenetében számolt be róla, hogy sikeres magyar állampolgársági vizsgát tett.

Eljött végre ez a nap is! Több mint tíz év után vettem a bátorságot, és folytattam a megkezdett állampolgársági vizsgát. A sok tanulásnak meglett a gyümölcse, és szeptember 20-án sikeresen letettem az írásbeli után a szóbeli vizsgát is. A bizottság is megjegyezte, hogy látszik a sok munka, és biztosan a könyvből is sokat tanultam. A tudás mellett a szerencse is mellém állt, mert az egyik kedvenc tételemet húztam, amiben a Himnusz – amit büszkén el is énekeltem a bizottságnak –, a hungarikumok és a honosítás voltak

– írta lapunknak.

A magyar állampolgárság megszerzéséhez a honosított személynek állampolgársági esküt kell tennie.

Az énekes 1994-ben ösztöndíjjal érkezett Magyarországra, és az ELTE jogi karán nemzetközi jogot hallgatott három éven keresztül. Tanulmányait nem fejezte be, mivel mulatós dalokat kezdett énekelni. A celeb két gyermek édesapja. Első gyermeke Lapite Rajmund Olusiji, második gyermeke 2008. március 11-én este született meg Lapite Plank Bence néven.