Túl fehér lett Dwayne „The Rock” Johnson szobra, ezért újracsinálják

2023.10.24. 10:01
Egy párizsi viaszmúzeum, amelyet bíráltak Dwayne „The Rock” Johnson szobrának „kifehérítése” miatt, azt állítja, újból elkészíti a színész szobrát. A londoni Madame Tussauds mintájára létrehozott Musée Grévin múlt héten mutatta be a profi pankrátorból lett színész viaszfiguráját, amely azonban gyorsan széles körű felháborodást váltott ki a közösségi médiában, valamint a Halálos iramban sztárja részéről is.

Dwayne Johnson vasárnap este csatlakozott a vitához, és Instagram-oldalára újra feltöltött egy videót, amelyen James Andre Jefferson Jr. komikus azt mondja, hogy a szobor miatt „sértve” érzi magát.

Úgy néz ki, mintha a H&R Blocknál dolgozna, vagy ilyesmi… Így éreztétek magatokat, amikor elvesztettétek A kis hableányt? Megértem

– írta a komikus. Továbbá olyan megjegyzéseket tett még hozzá, hogy „úgy néz ki, mintha The Rock még soha életében nem látta volna a napot… Úgy néz ki, mintha The Rock a királyi család tagja lenne”.

A videóhoz Johnson a következőket írta:

Csak hogy tudd, a csapatom meg fogja kérni a barátainkat a Musée Grévinben, hogy javítsák ki a viaszszobromat – kezdve a bőrszínemmel.

Hozzáfűzte, „ha legközelebb Párizsban járok, beugrom, és megiszom magammal egy italt”.

Hétfő délután a 250 híresség szobrának otthont adó Musée Grévin az Instagramon közölte, művészei „dolgoznak a viaszfigurák javításán”.

A visszajelzésetek mindig értékes számunkra

– írták.

Johnson szobrának múlt heti leleplezésekor a Musée Grévin a honlapján azt írta, hogy a szobor elkészítése „sok kihívást jelentett” Stéphane Barret szobrásznak, akinek csak fotókra és videókra kellett támaszkodnia.

A csapatok edzőtermekbe jártak abban a reményben, hogy találnak egy olyan férfit, aki megfelel The Rock rendkívüli méreteinek. A sztár szamoai tetoválásai 10 nap aprólékos munkát és rengeteg kutatást igényeltek a festőktől

– írta a múzeum, hozzátéve, hogy a szobor szemét háromszor is újra kellett festeni, „hogy a túl sötét árnyalat ne tegye túl keménnyé a sztár arcát” – írja a The Guardian.